Webbans tidsfördriv!

Under sina två första år var Webban mycket påhittig. En händelse som min mamma och jag aldrig kommer att glömma är denna.

När detta inträffade , bodde vi i radhus i två plan och trappan mellan planen spelar en stor roll. Webban hade och har fortfarande en prickig ”igloo” som han älskar över allt annat. Ingen annan katt får ligga i den , om någon försöker kör han resolut bort dem. Till historien hör även att våra två barn dagligen blev beskyllda för att ha sparkat den prickiga ”igloon” nerför trappan och inte orkat plocka upp den igen . De nekade lika ihärdigt som jag tjatade. Varje dag när jag kom hem från jobbet låg alltså ”igloon” en trappa ner.

Men så en dag löstes mysteriet. Min mamma och jag hade fikat och pratat och när hon skulle ta adjö och ta på sig ytterkläderna( vi hade stora ingången en trappa ner) får vi se hur Webban började leka , först med en skinnråtta och sedan med sin ”igloo” som stod på det andra våningsplanet. Han buffade den framför sig tills den stod precis på kanten till trappan. Så satte han sig tillrätta i ”igloo” och lutade sig åt sidan så att den vickade lite neråt . Så började han nedfärden. Han rullade nedför trappan sittande i sin kära ”igloo” ! Så snart det gick för fort , tittade han ut med hela huvudet och bromsade på det viset. Så fortsätter han nedfärden , kliver ur när ekipaget stannat och springer uppför trappan igen. Kvar ligger den prickiga ”igloon” , där den legat så många gånger tidigare . Mamma och jag skrattade så att tårarna rann och vi kan än i dag skratta åt hans hyss. Han skulle platsa på Cirkus Scott med de andra djuren. Han gjorde detta trick många gånger även efter avslöjandet och våra , i det här fallet , helt oskyldiga barn fick många ursäkter från mig. Men hur skulle jag ens i mina vildaste fantasier kunnat räkna ut hur det egentligen förhöll sig!

Ja , det var allt från matte Lisbeth Eriksson och EC S*Grändens Ben Webster.