Våra läsares Halloweenkattbus

När min katt var 5 månader letade jag överallt efter honom.Till slut fick jag syn på honom uppe i min dotters våningssäng.Han hade klättrat upp för stegen och låg nu bredvid henne på kudden och sov.


När vår familj skulle åka till sommarstugan i sommar så skulle vi ha vår katt Smulan med för första gången och vi åkte dit. Sen släppte vi henne lös, vi var lite rädda för att att vägen var nära då så vi att hon stack uppåt vägen. Jag ropade och honhörde och kom och sprang det fortaste hon kunde på vägen och hon var så borta att hon sprang förbi vår stuga och fortsatte på vägen, men sen såg hon det och vände tillbaka.


Min 2-årige hankatt Roy är en mycket, mycket mänsklig katt. Han talar med oss. Beter sig som oss i största allmänhet. Men en dag förra veckan fick min man och jag för oss att vi skulle städa vårt pannrum i källaren. Det var mycket jobb och det drog ut på tiden. Helt plötsligt hördes ett dunkande ljud utifrån. Efter en stund återkom ljudet följt av ett bankande på fönsterrutan. Jag drog ifrån gardinen och tittade ut, jag trodde det var vår skämtsamme granned som försökte skrämma oss. Men till min förvåning så är det kattkillen Roy som blivit avglömd ute. Jag sprang givetvis direkt och släppte in honom. Han travade raskt ner till pannrummet och förklarade tydligt och mycket ljudligt sitt missnöje över vår glömska och slarvighet. Han var så bestämd och med sin blick sa han tydligt att nu Ni: Nu är ni så goda och följer med mig upp och serverar lite god mat åt mig. Den kvällen kom INTE Roy och låg i vår säng som han alltid, alltid gör annars. Han straffade oss helt enk! elt. Inte förren dagen därpå på eftermiddagen var vi förlåtna och han tog oss till nåder igen. Detta är endast ett litet stycke i urvalet av allt klokt/roligt/tokigt den katten har gjort. Vi älskar honom och hans bror Roger lika mycket som våra vuxa utflugna söner. Tass på Er alla!


När Joseffa var kattunge och hade bott hos oss i crika 1 1/2 månad var hon mycket nyfiken på vad jag höll på med när jag städade badrummet. När jag skulle skura toaletten, sa jag åt henne att hon inte fick hoppa i genom att säga en massa AjAJ!!!
När jag så vände mig om en sekund för att ställa undan flaskan med toarengöringsmedel hördes ett PLUMS i toan. Joseffa hade hoppat i från cirka en meters håll…
Det var bara att fiska upp henne och skynda mig att bada ren henne från toarengöringsmedlet…


Plötsligt en natt vaknade matte(jag)av ett fasligt rivande ljud på garderobs-dörren i sovrummet och en massa jamande.
Det visade sig att min katthona Celina hade klättrat upp högst upp på dörrkanten och vajade där fram och tillbaka jamande – hon visste ju inte hur hon skulle komma ner, men upp visste hon givetivs. Så matte fick gå upp mitt i natten för att hjälpa ner den vettskrämda Celina. Bra tänkte jag, nu har Celina lärt sig en läxa att så gör man inte för det är inte alltid man får hjälp ner. Nästa natt var det dags igen…efter 3:e natten var det inte roligt längre tyckte Celina så hon tröttnade. ”Men man måste få vara busig ibland”…


Våfflan som min katt heter har en gång ätit en tallkik mat som låg på köksbordet som jag skulle äta och när jag gick in i köket så var fatet tomt.


En dag när mamma satt vid bordet med dagbarnen ( Hon är dagmamma ) och åt. Kom plötsligt våran kattunge Linus, som då var runt ner veckor kanske, springande ner från trappan med sin filt i munnen sen ”rättade” han till den och lade den i ett hörn och sedan lade han sig på den för att sova…..Då blev mamma lite förvånad!!!!
Kram sandra


När vår katt Punch var liten så fick hon tillbringa sin första jul hos min sambos föräldrar och deras enormt stora norska skogskatt Mulle. Vi trodde att Puch skulle bli rädd men hon tog helt över.Hon red på Mulles rygg och retade henne till vanvett .Efter en lång god retstund slickade hon den stora katten tills hon spydde pga det långa håret.Min sambos föräldrar är bagare och det tyckte puch om .Hon älskar lussebullar och kakor särskilt deg.Min sambos pappa blev väldigt förtjust i henne han brukar skicka lussebulldeg till henne.


Ville bara berätta om min huskatt Elliot på snart 6 månader. Han är nog egentligen ingen katt utan en hund. Hans bästa kompis är en chihuahua och han älskar att apportera skinnmöss. När jag badar ligger han gärna på badkarskanten med framtassarna i vattnet. Hans älskingsgodis är mamba, jordgubbskola, och sega rosa svampar. Kattgosis ratar han.. Med andra ord ..han är ljuvlig


Jag hade en fin solfjäder uppsatt på väggen i vardagsrummet med svarta knappnålar. Fjädern satt gansk högt upp men min Spookie (blandning mellan Norsk skogskatt / Perser)hoppade upp på min bokhylla sträckte sig långt på bakbena och tog ut den ena nålen efter den andra försiktigt med munnen ( han slog inte med tassen eller bara slet ner dem, det blev inget märke i tapeten så försiktig var han)därefter kastade han ner dem till min lilla Musse som då bara hade varit hos oss någon vecka som för att säga. Ät dessa så får vi se hur länge du blir kvar. Solfjädern sitter nu så högt så knappt jag når den. Spookie och Musse är nu bästa vänner….. Men det kunde ha slutat illa..
Lotta


Mina katter(busan & sessan) älskar bollar.
och i mitt rum hade jag en gardinstång med ”stoppare” eller vad man ska säga som såg ut som bollar.

En dag hade en ramlat ner och dom lekte med den,jag satte upp den igen på sin plats och gick derifrån och när jag kom tillbaka satt en katt på min loftsäng brevid gardinstången och den andra gick balansgång på gardinstången!!! och när hon kom fram till ”stopparen” så puttade hon ner den på nåt konstigt sett hoppade själv efter och började leka med bollen!!
de kallar jag bus!!!!


Min katt Jasmine satt en kväll och beundrade de tända ljusen som stod på köksbordet. Hennes ögon riktigt tindrade och man såg att hon tyckte att det var vackert. Tyvärr såg vi det för sent, då hennes morrhår och ögonbryn hade hunnit krullat upp sig och var inte längre än en halv centimeter…
Lyckligtvis har hon lika långa och vackra morrhår som innan den lilla olyckshändelsen.


När min norskaskogskatts hane var yngre så brukande han möta mig vid dörren när jag kom hem från mitt jobb. Så skulle han göra denna dagen, när jag närmade mig min dörr så hörde jag honom genom brevinkastet, jag öppnade lite för att säga hej. När jag gjorde det så såg han mig, han tog ett skutt fram och fastnade med huvudet i brevinkastet. När jag öppnade dörren så satt katten med huvudet i inkasten med tassarna på var sin sida, han hängde sig fast där och följde med när dörren öppnades. Det såg ut som om det som brukar hända med katten Gustav. Som tur var så kom inte katten till någon skada, det enda som hände var att han inte flera gånger tog något skutt mot mig genom brevinkastet.


Min katt Mysan är en riktig liten buse hon är en 1,5 år gammal svartvit huskatt. Det jag nu ska berätta hände när matte skullle vara smart och köpa en stor påse mat på 10 kg för att slippa köpa en massa små påsar hela tiden. När leverantören kom till dörren tog matte emot maten och ställde sedan påsen i köket. två dagar efter leveransen så märkte matte att Mysan inte åt upp sin mat. Jättekonstigt tyckte matte och försökte muta henne att äta lite tonfisk men det var inte intresant. Nästa dag tittade hon inte ens åt matskålen men då upptäckte matte att hon strök mycket kring matpåsen som fortfarande stod i köket. När matte gick dit för att titta så var det ett stort hål på baksidan av påsen i ungefär samma storlek som ett katthuvud och det var en stor grop i maten i påsen. där hade mysan gått och mumsat hela dagarna när matte var i skolan och haft en riktig brakfest.


När min katt Katja hade smitit ut ett litet tag förut så gick jag ut och gungade och när jag hade gungat ett tag märkte jag att nån annan sat på den andra gungan och det var naturligtvis Katja och när jag såg henne s¨å sprang hon iväg. Jag följde efter och när jag såg henne igen så satt hon på samma gånga som förut och väntade på mig men när jag skulle ta na så sprang hon iväg igen och nu förstod jag att hon busa med mig.Men som tur var ca 1 timme efter så hoppade hon upp i min famn och började kurra.


En gång hittade vi inte vår katt Simba. Vi letade överallt.Sen hörde vi ett jamande. Då gick vi ut på ballkongen.Där satt han på taket och gnälde.Han hade klätratt ut genom badrums fönstret. Pappa fick ta ett metspö och sätta skinka på kroken och locka ner honom med!


Hej.Min katt heter Tezzan och är ett halft år.Hon brukar hoppa på två ben när hon är busig.Och hon har en lillebror Pelle som brukar också busa väldigt mycke. hon äter hundmat,fågelfrön och löv men det mästa hon äter är kattmat.


Förra halloween börjde min katt klättra i en gardin. han hoppade upp i soffan och svingade sig i gardinen och sedan landade han i fönstret och hade ner en blomkruka. troligtvis jagade han något typ en fluga eller något men från håll såg det tokigt ut!!


Vår lilla buskisse Baggis har upptäckt att mattes blommor är goda. I förra veckan satt han och tuggade, matte kom dit och sa: Fy Baggis. Då la Baggis upp sina framtassar på mattes axlar och slickar matte snabbt på munnen. Matte kom helt av sig i sitt skällande.


Vår katt (nybliven mamma) kröp in i garderoben när hon var dräktig. Hon skulle såklart bädda bland varma vinterkläder. Efter en stund hörde vi en skräll utifrån hallen och utspringande kommer kisse fäktande med tassarna – hon hade fått en tumvante över huvudet när grejerna rasat ner! Sen dess har hon hållit sej borta från garderober med mycket saker i. Nu är hon förresten mamma till 4 små kattungar!


Min STORA huskatt älskar räkor, och det vet jag ju (matte alltså)och för att vara på den säkra sidan lade jag räkpåsen (1KG) uppe på diskställningen för att en så tung påse kan han aldrig få ner ….efter en stund hörde jag att det ”krasade” under soffan OCH där satt han och åt på mina fortfarande FRYSTA räkor, han släpade påsen runt under soffan så jag inte skulle få tag i den…nåja till slut lyckades jag ta tillbaka den..OCH JA många räkor fick han när dom sent om sider tinat ..väl instängda i skafferiet.


Min huskatt Julius, vardagsnamn Julle är helt stormförtjust i……sugrör av alla de slag. De bästa är nog ändå Mac D.´s sugrör. Vid tillfälle jag köpt med mig hamburgare hem och ställt påsen med maten i blir han som tokig. Han verkar veta att det alltid följer med sugrör i påsen för han ger sig inte innan han fått ett. Sen ska det kastas sugrör som han sedan hämtar och apporterar som man sedan ska kasta igen som han………..
Så kan vi hålla på tills matte tröttnar!
Han får alltid ett paket sugrör i födelsedags present och till julklapp.


Min huskatt Julius, vardagsnamn Julle är helt stormförtjust i……sugrör av alla de slag. De bästa är nog ändå Mac D.´s sugrör. Vid tillfälle jag köpt med mig hamburgare hem och ställt påsen med maten i blir han som tokig. Han verkar veta att det alltid följer med sugrör i påsen för han ger sig inte innan han fått ett. Sen ska det kastas sugrör som han sedan hämtar och apporterar som man sedan ska kasta igen som han………..
Så kan vi hålla på tills matte tröttnar!
Han får alltid ett paket sugrör i födelsedags present och till julklapp.


Min lilla tossekatt Whiskey har en egenhet för sig; varje gång hon får en ny pälsmus att leka med så tar hon den i munnen, springer raka vägen till vattenskålen, släpper i leksaken och fiskar sedan upp den igen… den blir tydligen roligare då den är genomblöt och skvätter vatten överallt. Det är bara pälsmössen hon gör detta med, andra leksaker suger inte åt sig så mycket vatten kanske… nackdelen är att pälsmöss oftast är limmade och vattnet löser upp limmet så efter ett par dagar hittar jag en ”flintskallig” leksak som inte duger att leka med längre… fast all den lösa pälsen är jättekul!!


Min katt har fått för sig att bita och riva sönder toarullar är helt klart det bästa buset!! Av en toarulle blir det hur mycket papperstussar som helst. Dessa kan man sedan använda till, enligt min katt, att springa i full fart emot och åka på ”frambenen” in i hela högen så det yr tussar ungefär som värsta vinterstormen!! Om jag mot all förmodan skulle komma på den lilla rackarrungen när hon river papper -Ja då tar hon helt sonika ett fast grepp om rullen med munnen och kutar iväg med den till ett ”människosäkrare” ställe där hon kan vara ifred och fortsätta med sitt påhitt!!


Vi har två kattor som busar hela dagarna. De leker kurragömma med både oss och varandra. En dag rev den ena katten mig. Johan 4 år


Sommaren 1999 var vår Russian Blue Freja med oss i vår nya båt, det var även den första sommaren som Freja tillbringade i familjen och Matte liksom Freja hade aldrig satt sin tass på en båt förut. Ni som har bra minne vet att vädret förra sommaren var underbart så vi var ute med båten mest hela tiden, Freja fick följa med. Vi hade lagt till för natten vid en ö som heter Harstena och ligger på östkusten. Kvällen hade vi tillbringat med att äta och dricka gott, samt att klätra i träd för att plocka ner ett styck katt som mot mattes och husses vilja klättrat upp i en tall för att beskåda utsikten. Efter kvällsgymnastiken/trädklättringen var det dags att gå och lägga sig. En hel dag på sjön i strålande solsken kräver en god natts sömn och vi somnade ovaggade. Efter ungefär en timme vaknar matte av att det låter kostigt från sidan av båten, min första tanke var att det var båten brevid som lät, men jag tittade ändå upp för att se var Freja låg och sov. Det tog ett par v!
ändor ner och upp ur kojen för att upptäcka att Freja inte fanns i båten, det var alltså hon som låtit från sidan av båten. Hon hade hittat en glipa framme i fören av båten och där kunnat ta sid ner och mellan skroven, husse och matte fick riva halva motorn innan vi kunde förlösa henne ut motorrummet. Behöver jag säga att vi inte sov speciellt gott den natten, vi var så att säga på vår vakt för att slippa riva halva båten för vår lilla älsklings skull.


Det var den sommaren för länge sen när jag ännu inte hade egna katter och jag under några dagar skulle sköta om min mammas brunsvarta huskatt Sessi. Han tyckte nog inte att det var särskilt roligt att min mamma och min yngre bror rest bort för när de låste upp dörren möttes de av en lägenhet översållad av små små toalettpappersbitar. – I protest hade Sessi, just den dagen när de skulle komma hem, öppnat städskåpet och tagit fram alla toalettrullar som fanns där. Toalettrullarna hade han sen rivit till små små bitar, så otroligt många att min mamma först trodde att jag givit honom toalettpappret att leka med. Tänk att vi bara kunde – de resa bort och jag komma dit en stund ibland – att bli behandlad med mer respekt än så det borde vi väl ändå förstått att han krävde!!!


Saga som vår kise heter är otrolig på att hitta på grejer, det jag kommer att tänka på först är när hon var omkring ett halvår. Vi började sakna grejer hemma, min sambos strumpor, mina morgontofflor, godispåsar mm.
En dag smög jag på henne och såg att hon hämtade min andra morgontoffla(som då är rätt stora!!)på övervåningen, släpade ner den till vårt gästrum och in under sängen. Jag tittade såklart därunder och där låg allt mellan himmel och jord, hon hade en hel hög med grejer, strumpor, jordnötter, påsar, leksaker mm. Kanske hon gömde det för storebror eller eftersom hon alltid har svansen på ryggen kanske hon är en blandning av ekorre som måste hamstra? Kul hade vi åt henne en lång stund iallafall.


Detta är i och för sig inte några av våra katters bus utan en helt okänd svart lite kattflickas…

Hela familjen var bortrest förutom pappa, han kom hem sent från jobbet och gick direkt för att lägga sig. Mitt i natten vaknar han av ett hemskt oväsen! Livrädd som han blev satte han sig upp i sängen beredd på inbrottstjuvar eller värre!! Plötsligt ramlar gardinstång och gardiner ner från sovrumsfönstret och mitt i virrvarvet kommer en svart liten katt!!!! ”Halloweenskämtet” fungerade mycket bra på min pappa i alla fall!! ;o))


Mina två katter siames + bondkatt är innekatter men har en utegård av trädgårdsnät som är 3 meter hög. För att komma in behöver de hoppa upp på några avsatser, eller klättra upp på ett träd. Bondkatten gör detta utmärkt medan siamesen kommit på en egen väg in. Hon klättrar rakt upp på nätet för att sedan gå ”armgång” i sidled i nätet för att nå den avsats som går till fönstret där de kommer in. Samma siames sitter på kommando, öppnar skåpsluckor och hämtar sitt godis genom att dra ut den ”kryddhylls”-låda i köket där det finns och sedan lyfta ut det önskade.