Utställning med förskräckelse

I december var jag för första gången på utställning med min långhåriga ”Skogis” huskatt Ludde på Alfakattens utställning Fjärilshusen i Stockholm. En utställning för nybörjare.
Jag åkte kl 5 på morgonen med nybadad och fluffig kisse de 17 milen till huvudstaden.
Ludde uppskattade inte alls bilresan utan skrek hjärtskärande hela resan. Jag hade även en vän med sin perserkatt med mig, hon sa inte ett ljud (katten alltså). När vi var nästan framme började det lukta i bilen (kattbajs). När jag lyfte ut min före detta fluffiga katt ut buren var han inte så nybadad längre.

Hela hans så fina vita mage och den yviga svansen var nerkletad med bajs!!. Som sagt nybörjare är man ju. Inget vatten fanns i utställningslokalen. Närmaste toalett låg ca 200 meter bort över ett fält, och ingen utrustning för badning av katt hade jag med mej. Då dök PERSER-ULLA upp. Hon är tydligen en mycket känd perseruppfödare, som tog tag i situationen. Utrustad med schampo, frottehanduk och borste, tog jag min rädda katt under armen och promenerade till toaletten för operation kattbad!!!
Detta var i december och ganska kallt.
När bajset var avtvättat, promenerade jag tillbaka med min dyvåta halvt dränkta katt till utställningen. Då ordnade Ulla fram en hårblås av någon hon kände, och sen hjälptes hon och hennes dotter Maria åt att blåsa och borsta Ludde tills han var kritvit och fluffig igen det tog drygt en timme.

Vilka människor det finns!!! Tur att inte Ulla hade någon egen katt med på utställningen. Hur det gick för Ludde? Han kom tvåa och Hanna Jensen berömde mycket för han var så fint preparerad och alldeles kritvit på magen. Då skulle hon sett honom några timmar tidigare!!!
En sak lärde jag mej – Ha alltid rätt utrustning med räkna med det värsta, schampo, hårblås och handdukar, förutom borstar och kammar!!

Hälsningar

Bettan och Ludde