Solskenshistoria om hittekatten Moses

Jag flyttade till min nuvarande bostad i febr i år. Genast upptäckte jag att det gick en liten ”vild” katt, en hona som kom utanför vår dörr och ville ha mat. Det visade sig att en gammal tant, Ingrid 80 år, hade matat katten i två år.

Tyvärr blev ju denna lilla Pussi med ungar och var borta några veckor, kom sedan tillbaka men aldrig med ungar med sig.

Vi visste inte vad som hänt. Jag försökte övertala Ingrid att vi skulle kontakta Kattjour eller Djurens Vänner men hon blev väldigt upprörd över detta och trodde absolut att dessa i så fall skulle avliva katten.
Så i somras var Pussi borta två månader. När hon kom tilbaka syntes att hon hade någon infektion i ögonen, var helt gul. Jag hade kvar antibiotika som min katt fått och för att kunna ev hjälpa henne kom jag överens med Ingrid om att vi i alla fall skulle ge henne detta i maten. Det gick bra och efter några dagar var Pussi mycket bättre. Då kom hon med en kattunge!

Jag tyckte nu att vi måste göra något åt detta och efter många diskussioner skulle Ingrids dotter ta hand om denna lilla kattunge.

Det tog två veckor att fånga honom, men så snart han kom upp i famnen började han genast spinna och satt helt stilla.

Första dagen satt han bara på golvet och skrek. Ingrid blev orolig att han var sjuk men jag lyckades övertyga henne om att han vara bara jätterädd. Vi avmaskade honom och jag var inne hos Ingrid morgon och kväll första veckan för att kolla att det fungerade.

Nu är det så att Ingrid har själv behållit lille Moses. Han har tagit henne med storm och ligger nu på rygg inne i hennes soffa och stortrivs. Ingrid har fått en helt ny kick i livet och lille Moses är nu
vaccinerad och försäkrad och en underbar liten katt!

Till denna solskenshistoria hör också att andra grannar i huset kom och frågade om det var okay att de tog den lilla honkatten Pussi till sin bror som har lantgård. Visst!! Det passar Pussi precis
eftersom hon gått ute några år och vore svår att ta inomhus.

Så både Pussi och Moses har nu fått ett nytt, bättre liv!

Hälsar
Nina P i Skåne