Om Jappi

Hej!

jappi1Jasper kallas jag. I papperen står det numera GIC S* Nidaslätternas Lotus. Jag är en Brittisk blåspottad kille på drygt tre år. Egentligen skulle jag inte alls bli någon utställlningskatt, utan bara en gosig huskatt till min familj Matte, Husse, Lillhusse och Lillmatte. Men uppfödarmatte samt en annan uppfödare som var hem och kollade på mig tyckte att jag borde få chansen.

Vid min andra utställning tog jag mitt första CAC och blev domarens bästa vuxna hane. I panelen blev det sedan väldigt spännande. En röd Burma hanne och jag fick två röster var av domarna! Då blev det lottning som gick till så att varje domare fick en lapp. Den med X på sin lapp fick avgöra. Den domaren valde mig! Sedan tävlade jag mot bästa honan – en sorrelfärgad Abessinier. Samma visa en gång till – två röster var. Den här gången fick ”min” domare X:et och valde mig!

jappi2Det kändes helt otroligt att jag som helt omeriterad vid min andra utställning slog en Europa Champion, tre Internationella Champions, en Champion samt två katter till i panelen! Totalt blev jag bästa korthår bland 49 katter av åtta olika raser!

Gissa om matte fick blodad tand för utställningar?! Det har blivit några utställningar sedan dess…Att bo på hotell ensam med matte gillar jag skarpt. Vi brukar dela en räkmacka på kvällen. Numera tävlar jag i klass 3 om CACE(Europa champion)-certifikat. Hittills har jag tagit fyra sådana och blivit nominerad som domarens bästa vuxna hane samtidigt.

Matte tror att det har med mitt påbrå att göra. Min pappa EC Orri van Diaspora var importerad från Holland och blev 1992-94 års bästa Britt i Sverige. Mamma heter Cuddle Cat´s Mustang Sally. Morfar är den maffiga EC Magic´s Kublai Khan och mormor GIC Magic´s Private Collection.

Bäst trivs jag i varje fall hemma hos min familj och i vår trädgård. Förutom människofamiljen bor även en britthona S*Bergholmens Joseffa (BRI g)här samt vår gemensamma kattunge, S*Rosebud’s Aimable Amie (BRI g), två månader gammal. Extra roligt är det när matte gör i ordning förrådet och någon söt brittflicka kommer och hälsar på. Då är det fest!