Lär din katt att apportera

De flesta katter behöver lite uppmuntran än bara kärlek eller leken i sig, så var beredd att ha lite av favoritgodiset i beredskap när du tränar.

Det första steget är att använda en leksak som du vet att din katt tycker om att leka med. En leksaksråtta, eller en mjuk boll är lämpliga leksaker som katten lätt kan plocka upp och bära tillbaka till dig. Här kan du hitta ett brett utbud av kattleksaker i varierande prisklass.

Rulla ev. leksaken i lite kattmynta och visa den för din katt. Se till att katten är intresserad av leksaken och vill ha den. När du har kattens uppmärksamhet, kasta leksaken en liten bit bort.

När katten springer för att fånga leksaken, följ efter och ta leksaken så fort den fångats.
Beröm katten och säg till den att den är duktig! Gå nu tillbaka till det ställe där du stod förut och se till att din katt följer efter dig. Sök kattens uppmärksamhet igen, kasta leksaken och upprepa belöningsproceduren.

Du kan försöka ge katten ett kommando när du kastar leksaken och även kanske ge lite utav favoritgodiset när katten fångar leksaken. Om du är ihärdig och håller träningspassen korta och lekfulla, kommer du med tiden få din katt att komma tillbaka med leksaken till dig. Ett väldigt gott och populärt godis är Planet Pet som du kan hitta hos Firstvet.se