Lady Winter får ett nytt hem

Snön låg i drivor och det var nyårsafton år 2000. Hemma låg min huskatt Sweetie och slöade i min kontors stol. Fulllastad med kattmat och på väg till katthemet anade jag föga på vad som skulle komma att ske. Fortfarande hela och bilen kvar på vägen pulsade vi fram till karantänhuset som nu beboddes av 4 katter och en råtta Morton. Efter ha borstat, gett ny mat och tömt alla lådorna och att inte minst klappat och talat med alla katterna var det dags att gå in till stuga 2. Efter ha gjort i ordning alla burarna och vi fikat var det dags att bege sig hemåt, då valde en underbart söt sköldpaddsfärgad med inslag av vitt, liten katthona att göra entré. Otroligt försiktig och med mycket vaksamma ögon smög hon sig fram och började att sluka mat, och jag visste.
När man sträckte fram handen ryggade hon tillbaka men då man försiktigt strök med handen över henne började hon spinna och jag tänkte denna katten är min. Nästan stund fann jag mig själv ringandes till Berit och med mig hem var den otroligt söta katthonan, Berit varnade dock att hon ev var med barn/ungar. Första dygnet låg hon gömd i min garderob och min andra katt utanför, inget fräsande inget slagsmål helt otroligt bara försiktigt iakttagande. Sakta men säkert började hon att söka sig runt i lägenheten.
Orolig och lite skräckslagen väntade jag mig att finna en kull med ungar under sängen, lite besviken men mest lättad och mycket äcklad hittade jag en dag en mask i kattlådan, fast jag jobbat 7 år inom vården var det inte roligt. Det blev ilfart till Mälar sjukhuset och inköp av ett avmaskningsmedel för gravida katter. Efter avmaskningskuren blev hon som en ny katt, pigg matglad och inte minst började leka med min andra katt. Nu ligger de båda i min kontorsstol och sover, det har gått så bra att de till och med tvättar varandra och det har bara gått 5 dagar sedan hon flyttade in till mig och Sweetie.
Ytterligare ca 11/2 vecka senare har hon börjat kurra och mjaua helt enkelt börjat att löpa så det var inga ungar.
Jag var helt inställd på att skaffa en kattunge med skulle inte vilja byta Lady mot någon annan, många inkl. jag är så fixerade att ta en kattunge att de missar pärlor som denna. Det är full fart hemma och Lady ska snart på en helserie det vill säga sterilisering, vaccinering, tand kontroll, öron etc. Med en katt till hade jag inget val än att sluta att röka och inte bara mår jag bättre utan har två helt underbara katter. De kan dock vara kostsamt att ta en vuxen katt, det har varit öronskabb beh, avmaskning, oturligt nog fick Lady en infektion i ögat/tandköttet, analsäcksinfektion och löper fast hon är kastrerad så GLÖM INTE ATT FÖRSÄKRA DINA KATTER. Men det är värt alla cigarett pengarna.
Mvh Jeanette K