Kattens morrande inledde gatlopp på tjuvar

Katten morrade. Tommy Malmgren-Bläsing fattade misstankar och upptäckte två tjuvar i natten. Därefter följde ett gatlopp som inleddes i bara kalsongerna.

Spårvagnschauffören Tommy Malmgren-Bläsing satt hemma i Linnéstaden och surfade på Internet när hans skogskatt Ludde morrade misstänksamt mitt i natten.
ludde– Ludde är som en vakthund. Han är som ett lejon och morrar med stängd mun när han hör grannarna om de är på vinden.
Först nonchalerade Tommy Luddes morrande men fattade misstankar när han hörde ljud från trapphuset. Han öppnade dörren och såg två män, i full färd med att bryta sig in till vindskontoret. De båda gick därifrån men då Tommy i sin ilska sprang efter ökade de takten. Tommy insåg att han bara hade tröja och kalsonger på sig och sprang upp till lägenheten för att sätta på sig byxorna för att kunna följa efter männen. Samtidigt ringde han polisen och rusade ut.

– Först hittade jag dem inte, men efter en stund stötte jag på dem på Majorsgatan.
Via telefonen hade han kontakt med polisen och vägledde dem i jakten. Han sprang gatlopp längs Linnégatan, Risåsgatan och Sveagatan. Vid Kastellgatan delade männen på sig.

– När jag kom ifatt den ene försökte jag få honom att stanna upp och sa Polisen kommer! Därefter svängde polisen om hörnet på Risåsgatan och då tog mitt mobilbatteri slut.
Poliserna grep mannen och kunde även gripa hans kumpan en halvtimme senare. Efteråt lovordade de Tommy Malmgren-Bläsings insats.

– Grannarna här i huset tyckte också att det var bra gjort. Men i efterhand har jag tänkt: Tänk om tjuvarna hade haft vapen. Fast min ilska och irritation i stunden gjorde att jag inte tänkte så.
tommy_och_ludde

Källa: av Karin Wettre med tillstånd av Tommy M-B