Hittekatten Curre

Jag vill gärna berätta om min Curre som är en hittekatt.
Den 10 december 02 ringde jag kattjouren i Malmö och frågade om dom hade en katt till mej. Dom hade då dagen innan fått in en katt som en kvinna i Malmö hittade på en kyrkogård. Hon som tog hand om katten berättade hur hon fick tag på Curre.

curre11Kvinnan hade åkt till en kyrkogård utanför Malmö och hörde då en katt som gallskrek. Ungefär som katten satt fast någonstans eller var skadad. Hon rusade iväg mot stället där hon hörde katten skrika.. Vad händer. Jo då ser hon en katt som kommer springande mot henne och hoppar upp i hennes famn. Hon tänkte att här kunde hon ju inte lämna kvar katten och undrade vems katt det var. Tjock päls och mycket tjock var katten. En annan kvinna på kyrkogården hade sätt någon dag innan hur någon från en bil hade stannat till och kastat ut något från bilen. De tänkte att det kunde ju vara denna katt som dom kastade ut. Kvinnan som hittade katten hade ju ingen bur att ta med sig honom i och inte något koppen. Så hon satte katten i sin bil och så körde dom iväg in till Malmö. Curre låg tryggt i bilen och sa ingenting.

Jag hämtade Curre Den 11 december 02 och han är världens goaste katt. Åldern på Curre var svårt att sätta. Men vi trodde att han var omkring 8-9 månader. Men han var mycket tjock och hade jag inte vetat att det var en hane så hade jag trott att det var en dräktig hona.
Han hade mycket öronskabb och de har vi äntligen fått bort från öronen. Men för övrigt så var han frisk förutom att han nyser mycket och jag frågade djursjukhuset vad det kunde vara. Dom sa att han kanske har haft kattsnuva.. Men eftersom han för övrigt inte var sjuk och enbart nyser så var det inget mer dom kunde göra.. visst han är nu vaccinerad, kastrerad och avmaskad.

Curre älskar att ligga och mysa med en och han är mycket lugn av sig.
Den första tiden hos mig ville han äta den maten som jag också åt. Men numera så nöjer han sig enbart med sin mat som han vill ha. En och annan gång vill han smaka men de är inte ofta.
Nu är det så att jag också har underlater i en stor bur i köket. Och jag tänkte hur ska detta gå? Jag vill ju inte låsa in fåglarna i ett annat rum och tycker själv inte om att ha några dörrar stängda.

Tredje dagen han var hemma hos mig så hör jag en duns från köket. Pang. Nä tänkte jag. Nu ligger fåglarna döda i buren. Men nä då.. Dom skakade på sig bara.. Efteråt så har jag en stol framför buren så inte ska välta. För han tycker om att lägga sig på buren och titta ner på Kalle och Kajsa som dom heter. Plus så har han en underbar utsikt att titta ut från fönstret. Eftersom jag bor i ett trevånings hus så kommer han inte ut på de sättet som jag egentligen vill. Men balkongen gillar han att vara ute på. Och jag är inte rädd att han ska hoppa upp på räcket och kanske trilla ner från tredje våningen. Han hoppar inte upp på balkongräcket och har ännu inte försökt.

Vad jag tror så har Curre bott hos en barnfamilj… för han är van vid barn. Han älskar att bli borstad och blir ompysslad. Så lugn och fin och spinner som ett ånglok och pratar hela tiden.

De var min berättelse hur hittekatten Curre kom hem till mej..

Med vänlig hälsning Tina och Curre