Gunilla och Monicas Birmahistoria

1Vi börjar vår berättelse från början. Vi äger 2 underbara huskatter, det är Ronja & Felicia. Vi har alltid velat ha en ” raskatt ” och birma har alltid funnits på tungan. Vi har inte varit kattägare mer än 4 år, så vi tyckte tiden var inne för en ny familjemedlem. Vi ringde Lena / Raushöjden’s uppfödning här i Helsingborg, vi var intresserade av brunmaskat, men hon hade ingen kull av den färgen, där var chokladmaskat och dom var 3 veckor gamla. Sagt och gjort, vi åkte ut till Lena och fann världens sötaste kull, där var 5st, två var honor och tre var hanar. Vi var intresserade av en liten honkatt, och se vi fann vår första birmakatt i denna kull, hennes namn är PR Raushöjden’s Kära Simona, den andra honan behöll Lena själv. Det gick jättebra när Simona kom hem, sen började vi läsa mer & mer om birmakatten. Vi gick med i Birma Sällskapet och vi började prata om att ställa ut, så vi blev medlemmar i FMK kattklubb som finns här i Skåne. Vår första utställning gick till Kristianstad och hon fick ex3, det var TellervoKass som dömde. Nästa gick till Malmö, där tog hon sitt första CAC det var också Tellervo som dömde där, sen i våras började Simona att löpa och vi ska inte ha några kattungar, så vi lät kastrera henne i april.

2Vi började att prata om att skaffa en birma till, som vanligt ringde vi till Lena och hörde om där var någon kull på gång, hon hade inga födda men där var 2 katter somväntade i februari. Lena ringde till oss i mitten och talade om att den ena kullen var född, här hade vi också önskan om en brunmaskad det enda hon visste var att alla 3 var honor,men se här blev ”alla ” brunmaskade, vi bestämde oss för den ena här och se hon var inte bara brunmaskad utan hon var utställningskatt också det blev bingo på allt, där hade födds en kull till 14 dagar senare,vi var nyfikna så Lena tog oss med in till dom och se där låg världens fulsnyggaste kattunge hon var bara 2 veckor, hon påminde om ET, detsa bara ” KLICK ” vi visste inte vad för mask hon skulle få, men att det var en honkatt räckte. Två veckor efter ringde Lena och talade om att den lilla nog skulle bli lila, vi åkte ut och kela & gosade med våra nya familjemedlemmar. Två veckor senare fick vi klart att hon blir lilasköldpaddstabby. Åter fick vi högvinst, denna maskfärg är ännu mycket ovanlig och ute på utställningarna får Amorina tävla ensam i sin klass. Lena har en halvsyster till Amorina hon heter Odessa, också med samma maskfärg, men hon ställs inte ut för tillfället för hon har kattungar, sen blir vi två i samma klass. Vi ställde ut Simona & Evelina & Amorina här i Helsingborg den 24/10, Simona gick i klass10, hon fick sitt CAP plus att hon blev DB och sist men inte minst BIS kastrat, Evelina & Amorina gick i klass 11 det blev ex2, exl. Sen blev det Ystad den 14/1 , där blev Simona PREMIER och DB, dom andra blev ex4 o exl. Amorina har blivit uttagen till DB varje gång också. Vi började fundera på att en tabby i vanlig maskfärg skulle inte vara helt fel, vi hörde med Lena igen om där var något på gång, hennes Madonna väntade kattungar och där kunde bli tabby.

 

3Vi har mycket kontakt med Lena man kan alltid ringa och få svar på sina frågor och Lena har lagt ut våra katter på sin hemsida till beskådning för alla. Vi var och hämtade torsk hos Lena en dag och vi fick se 3 st ungar som var 4 dagar gamla, det var Madonnas kull. Det var två honor och en hane, efter 14 dagar ringde Lena, det blev tabby och dom blir blåmaskade. När dom var 3,5 vecka fick vi komma och besöka dom. Honorna är tabby och det blev ” klick ” där också i skrivande stund ska vi ut och fota dom,de är 6veckor nu och se vår lilla Izadora ser ut att bli utställningskatt också, men utställningskatt eller inte så är våra katter det KÄRASTE vi har, Izadora får hänga medgänget på sin första utställning den 6/3 99 i Malmö. En mer underbar ras än BIRMA får man leta efter, dom är mycket sociala och har ett underbart temperament, deras pälsvård är inte så jobbig bara man sköter den från början, vi vill passa på att tacka Lena / Raushöjden’s för våra underbara gullungar, det var tur att vi började att fundera på ”en ” birma för ett tag sen.

Slutar här vår solskenshistoria vi som hälsar är Gunilla & Monica Theern i HBG plus Raushöjden’s Kära Simona, Raushöjden’s Brown U Evelina, Raushöjden’s T. T Amorina och sist Raushöjden’s Holy Izadora, våra maskfärger är nu sbi n, b, j21 och a21 våra huskatter hälsar också Ronja & Felicia.