‹ Torrfoder

Vilket foder ska jag ge min snoriga kattunge?

Jag har en fråga om en liten kattflicka på sju veckor som heter
Kerstin och som vi har tänkt att ta hem till oss om ca 5 veckor.
Hon är en svart långhårig huskatt, väldigt mysig och busig. Enligt uppfödaren så har hon varit snorig sedan hon föddes men detta har inte kollats upp.
Hon är mycket liten och mager mot för sin bror, och dom har ännu inte börjat att smaka på vanlig mat. Hon som rår om mamman har ingen aning om vad man kan börja ge dom när det är dags att börja prova på annan mat än mammans, och jag har själv aldrig haft kattungar.

Vore tacksam och jag kunde få lite råd av er så att jag kan hjälpa denna katt tjej att må lite bättre. Hon kommer att bli våran fjärde katt och då hon kommer att flytta hit till våra tre kattkillar så är det nog bra om hon har lite krafter till att busa. Hoppas på snabbt svar.

Veronica

Hej Veronica!

Själv skulle jag nog aldrig köpa en katt som varit snorig ända sedan
födseln. Där uppfödaren dessutom inte har kollat upp detta. Men det som kan sägas om maten är att vid fyra-fem veckor brukar man gå över på vanligt kattmat, gärna kattungefoder.
Det jag själv använder är ett torrfoder som heter Royal Canin Kitten 34 (k34). Men det finns andra som också är lika bra. Men man skall vara noga med att det är ett veterinärutprovat foder. Andra foder är b.la. Iams, Eukanuba, Nutro. Dom är alla utprovade och forskade. Iams är ett foder som jag själv anser vara det bästa.
Det ni blir tvungna att göra i början är att blöta upp fodret i varmt vatten i 30 minuter innan ni ger detta till katten. Med tanke på att dom bara har fått mammas mjölk. Men katter brukar gilla att äta torrfoder. Det är dessutom bra för deras tänder, förebygger till viss del tandsten. Men det måste vara ett bra foder, annars kan det gå illa. Jag hoppas att du har fått ett svar som du är nöjd med. Om det är något du tycker att jag har missat så hör av dig igen. Nu hoppas jag att det kommer att gå bra för både dig och katten.