‹ Torrfoder

Vilket foder ska jag ge kattungarna, och hur ofta?

Hejsan!

Jag är en tjej som är på gång att skaffa två kattungar! Jag har nu lite frågor angående små kissars matvanor , det står överallt att kattungar behöver lite mat men ofta. Jag undrar om man kan ge dem blöt mat på morgonen samt torrfoder som de kan äta av under dagen och klara sej på det tills jag kommer hem på kvällen, eller måste de typ ha mat var fjärde timme?
Det känns så grymt att lämna två små kissar ensamma i början, är det okej eller mår de dåligt av det? Jag menar, allt är ju så nytt för dem….
Sen undrar jag om man måste ha två kattlådor om man har två katter? När bör man vaccinera katterna? Behöver innekatter avmaskas? Tack på förhand, jag hoppas på svar så snart som möjligt!

MVH
Jennie

Hejsan Jenni

Försök att ge dem lite uppblött torrfoder, samt en skål med torrt torrfoder på morgonen, så klarar de sej en stund. Torrfoderskålen ska alltid vara ”full”, samt tillgång till mycket vatten. Sen kan du ge dom blötfoder när som helst, antingen på kvällen, eller som ”extragodis” – vilket du vill. Katterna klarar sej bra ganska länge, de har ju sällskap av varandra :-)
Jag tror nog att en låda räcker än så länge, själv har jag 2 lådor till 5 katter, och det går än så länge alldeles utmärkt :-) Innekatter kan avmaskas en till två gånger per år, beroende på om de får mycket rått kött eller rå fisk. Mina innekatter gör jag i alla fall så med. Katterna ska grundvaccineras 2 ggr med 3 veckors mellanrum när de är små, sen är det en gång per år som gäller. Hoppas allt går bra med katterna!

MVH
Susanne Wahlborg
http://come.to/Cozydolls