‹ Avlivning

Vilket är bäst i min katts fall, avlivning eller omplacering?

Jag har en hankatt på 12,5 år som heter Morris. Tyvärr ser det inte bättre ut än att jag har blivit allergisk så jag måste göra mig av med honom på något sätt. Vad är bäst för katten? Avlivning eller omplacering? Avlivning blir förstås svårt efter alla år tillsammans och omplacering är nog lite svårt på en så här gammal katt, särskilt när han inte är speciellt samarbetsvillig med andra personer än mig. Vad tycker ni?

Magnus

Hej!
Ja du tycker nog inte om mitt råd, men som jag alltid tycker så skall ett bra liv ha ett bra slut. Och du är den som skall se till att det blir ett bra slut, en omplacering av en så gammal katt är inget bra liv för katten om den inte är van vid förändringar. Så vid en omplacering (och vem vill ha en så gammal katt ) så är det inte säkert att katten finner sig till rätta.

Så tyvärr, mitt råd i detta läge är ge katten ett värdigt slut. Hur du gör, det är ditt beslut men om veterinären kan komma hem till dig är det bästa, annars be om en tid hos veterinären där du kan få lugn och ro och få ta ett fint farväl av din katt.

Inger