‹ Omplacering

Vilket är bäst för herrarna, omplacering eller avlivning?

Har två hankatter, sju och åtta år. Pga. min pojkväns allergi ställs
jag nu inför det svåra valet: omplacering eller avlivning. Den ena katten är väldigt skygg och svårt att anpassa sig till nya miljöer, det tar tid att lära känna honom. Den andra är social och nyfiken och gillar att träffa nya människor. Vilken lösning kan tänkas vara bäst för dessa två ståtliga herrar?

Jenny Österlind

Hej Jenny!

Ja det är alltid ett svårt väl när man hamnar i en sådan här svår situation. Jag tycker nog att du bör försöka omplacera herrarna i första hand. De är två pojkar i sina bästa år så jag tycker nog att de bör få den chansen. Här på svenska Katters Sida finns en speciell spalt för omplaceringskatter. Du kan också sätta lappar där du bor i djuraffären, annonsera i tidningen Kattliv m.m. Se till att göra en överenskommelse med de nya ägarna om att ifall det inte fungerar så får du ta dem tillbaka. du kanske får prova med mer än ett hem till dem innan det fungerar. De måste också få tid på sig att vänja sig.

Angående din pojkväns allergi så vet jag många som har allergi men ändå kan ha katt! Det finns bra medel idag mot allergi. Jag förmodar att han är ordentligt utredd av läkare. Kanske har han redan provat allergimedicin. Ett annat alternativ är homeopatmedicin. Jag vet personligen att den behandlingen brukar ge ett lyckat resultat. En allergi beror oftast inte på katterna utan är en kemisk obalans i kroppen som beror på något annat. Kort kan man säga att man har kört slut på sina resurser och behöver påfyllning. Du kan läsa mer om allergi på Svenska Katters Sida. Lycka till!

Vänligen Liza