‹ Torrfoder

Vilken mat ska jag fortsätta att ge katten?

Hej!

Jag skrev till er för en längre tid sedan. Jag har fortfarande inte fått något svar på min fråga. Min situation var nämligen följande (liknande en annan redan besvarad fråga):
Min katthona, nu 8 mån gammal, vägrade äta torrfoder. Jag tänkte att det skulle vara svårare att lära henna äta torrfoder såsom ni tipsade ägaren med en 12v kattunge. Men eftersom jag inte längre orkade vänta på ert svar, så gick jag tillväga på samma sätt som ni föreslagit: Öka mängden uppblött torrfoder i den ‘blöta’ maten successivt.
Härom dagen gav det äntligen resultat. Hon satt och knaprade på torrfodret. Nu skulle jag vilja veta följande: Ska jag helt och hållet sluta lägga i det uppblötta torrfodret på en gång eller ska det successivt minskas till ingenting? Eller ska man låta samma mängd torrfoder finnas i hennes mat ett tag till? Hur ska jag göra? Vore tacksam för svar snart!

Mvh
Diana

Hej !

Tack för ditt brev. Om du håller på att gå över till att bra ge torr- foder, då ska du minska blandningen med burkmat & torrfoder. En del katter får man vänja över successivt. Fortsätt ett tag till tills du ser att hon äter ordentligt av torrfodret.

Hälsningar
Susanne Hellman Holmström