‹ Diverse resfrågor

Vi har varit iväg och nu är katten sur på mig

1.Kan även honor ”kärleksbita”?
2.Katten betedde sig mycket konstigt efter att jag (och min syster) hade rest bort i fem dagar. Hon kom fram till hallen, men sedan ville hon inte veta av mig på två dagar. Jag blev mycket ledsen av detta. Kan det vara så att hon helt enkelt var sur för att jag åkt bort?
Hur ska det då gå när hela familjen ska åka bort i två veckor? (På bilresor tar vi alltid med henne, och nu ska en bekant, som hon endast träffat enstaka gånger, titta förbi.)
3. Varför blir hon så konstig i pälsen på bilresorna? Hon blir stressad av dem.

Anna-Karin Arosenius

Hej Anna-Karin
Ja visst kan även honkatter kärleksbita. Min lilltjej gör också det.
När det gäller katter och som är ensamma. Visst blir hon sur att ni varit borta. Katter är väldigt bra på att ytterligare demonstrera hur sura dom är när du sen kommer hem. Viktigt att prata med henne om att ni ska åka bort innan ni åker och att ni kommer hem igen. Två veckor är lång tid för en katt att vara ensam. Det bästa vore väl om ni kunde ha någon där som bodde hela tiden. Alternativt att den personen som kommer dit också stannar en hel del timmar.
Att det är någon som hon känner och tycker om. Annars kan det bli jobbigt för henne. Har ni ingen hon kan vara hos istället. Att pälsen blir konstig hör ihop med att hon blir stressad. Likaså kan ett veterinärbesök eller slagsmål också visa sig i pälsen. En stressad situation påverkar ofta pälsen och likaså vid sjukdom. Hoppas du löser semesterproblemet.

Mvh
Annalena Nyström
Djurterapeut/djurhomeopati för ökad förståelse ägare – djur