‹ Historik om katten

Varifrån har katten sitt ursprung?

Hej!
Jag vill veta var katten kommer ifrån ursprungligen och hur man ska sköta en katt. Även vad den ska ha för mat och lite övrigt om katten!

Josse


Hej!
Kattdjurens uppkomst daterar sig till eocen (tertiärperiodens andra epok). De härstammar från primitiva rovdjur som till utseendet påminner om ginstkatten.
Under oligocen (tertiärperiodens tredje epok) uppvisar vissa kattdjur (underfamiljen Proailurinae) liksom den nu levande vessle- katten, en blandning av rasegenskaper som är utmärkta för sibetdjuren och för kattdjuren. Kattdjuren är alltså mycket gamla, många tusen år.
Är du intresserad av kattens historia skulle jag rekommendera att låna böcker på biblioteket, där du kan få reda på det mesta man kommit fram till.
Kattens skötsel består i att du ger katten mat, byter i kattlådorna, låter vaccinera katten en gång om året mot kattpest/kattsnuva. Katten är ju 16 år, så vem har skött om katten innan? Äldre katter vill helst ha den mat och de vanor de är vana vid. Så ge katten den mat den fått. Lycka till!

Mvh
M-G Eija-Riitta Eklöf-Berliner-Mauer
S*Berliner Mauer’s Burmeser, Liden