‹ Försvunna katter

Varför sticker hanen iväg ?

Hej !
Vi har en katt som heter Alfons, han blir fyra år i sommar. Han är (normalt) ute på dagarna men kommer alltid in på kvällen och sover inne. Sen vi fick honom har han aldrig varit ute en natt.
Nu är han borta ! Senast vi såg honom var i lördags 24/3.
Han är kastrerad och har halsband. För två månader sen flyttade vi till ett lugnt villa- område där vår katt verkar trivas bra. Han var inne i två veckor innan han fick gå ut. Är det vanligt att katterna ”ändrar sitt mönster” och sticker iväg så som alfons har gjort? Vad kan man göra ?


Hej!
Förhoppningsvis har Alfons gått på spaning på sitt nya revir…även en kastrerad hane brukar vara nyfiken på omgivningarna.
Gå runt och locka på honom på möjliga och omöjliga ställen. Han kan ha blivit skrämd av nåt så han kanske inte törs komma fram/ gå hem. Om han då hör en känd röst så kan han nog komma fram.
Försök sätta upp lappar och efterlys honom, han kan ha försvunnit! Just nu är det nog det enda du kan göra. Ev. kan du höra dig för hos polisen ifall dom har fått in någon anmälan på en upphittad katt.
Jag hoppas att du hittar igen honom! Om han kommer tillbaka kan du gärna skriva och berätta det!! Jag ska hålla tummarna för er!

Mariana