‹ Tappar päls

Varför fäller den ena katten enorma mängder päls?

Hej!

Jag har haft flera olika katter sedan jag var liten. Tog i januari hand om två mer eller mindre övergivna vuxna katter. Problemet gäller mängden päls särskilt den ena fäller…
Trodde under våren att hon fällde pga. det var vår. Sen fick jag rådet att byta foder (har Hill’s Science Diet nu) och att borsta henne (som hon hatar), men inget hjälper. Hon fäller i stora tussar. Det är konstigt att hon inte blivit skallig! Och ÖVERALLT i min lägenhet är det ett tjockt lager hår. Hon kliar sig inte.
Vad ska jag göra? Bada henne? Fortsätta borsta? Prova nåt annat foder? Kan det vara vitaminbrist? Hon mår jättebra i övrigt och ser absolut helt normal ut. (Har varit hos veterinären och vaccinerat dem bägge och kollat att de verkade vara friska när jag fick dem)

Mvh
Sanna

Hej

Om din kisse är frisk enligt veterinären så är det ok, prova om hon vill äta lite uppvispad äggula det är ett riktigt skönhetsmedel för pälsen. Har du förändrat något hemma hos dej eller? Kattor liksom hundar kan lossa mycket päls om de är oroliga för nåt. Funkar inget så föreslår jag att du går till en djurhomeopat. Beröm till dej som tagit hand om katterna tänk om alla vore som du.

Hälsningar
Eddie’s Matte