‹ Påhälsande katter

Varför besöker den främmande katten oss genom kattluckan?

Mina två katter har en kattlucka som de använder flitigt. Sedan ett par månader har dessutom en främmande katt börja nyttja den. Mina förolämpar honom ljudligt när han närmar sig vårt hus. Min fråga är; Varför envisas denna gäst med att hälsa på hos oss när han hör att värdarna inte gillar det?

Eva


Hej Eva !
Att den främmande katten besöker er trots protester från era egna katter kan bero på mycket. Kan det vara så att den inte har något eget hem och söker efter ett nytt? Kanske är den utkastad och van vid att gå in och ut genom lucka och tror att den kan gå hem när den går in till er. Den är antagligen hungrig och söker febrilt efter sitt hem eller ett hem. Det måste vara någonting starkt som driver den till detta. Den fortsätter att gå in trots att den blir så motarbetad från era katter.
Jag tror inte att den gör det bara för att den vill retas med era katter. Ett kattslagsmål kan vara på liv och död och ingen katt utsätter sig för det, den här katten gör bara för skojs skull. Ni får hålla koll på katten och se om ni ser den ute i er omgivning ofta. Om den ser ut som om den var hemlös så sätt då upp lappar i affären och anmäl hos polisen att en katt är upphittad. Hör med grannar om de vet vems katten är. Försök annars fånga den och be Djurens Vänner om hjälp. Min teori är att katten är utkastad och övergiven annars skulle den inte bete sig så här. Lycka till!

Vänligen Liza