‹ Katter & vatten

Våra katter tycker vatten är kul

Jag undrar hur det kommer sig att våra två kattungar är så glada i vatten. Får de inte sitt dagliga vatten så gnäller de. De leker med vattnet ur kranen i köket och stänker på varandra och även oss och verkar se det som en kul lek. De dricker även vattnet och tycker att det är jättekul att bada i det rinnande vattnet (åtminstone så verkar det som det). Våra kattungar är nio månader gamla och är ett syskonpar som heter Skrållan (honan) och Tusse (hanen).

Annemarie.

Hej Annemarie!
Du kan vara helt lugn med dina två kära missar. Lite ovanligt att dom även vill bada i vattnet. Att leka med vattenstrålen brukar däremot många katter tycka är kul. Men handlar det om att bli verkligen blöt då är det inte så vanligt.
Min ena kompis katt vill vara med i duschen och njuter av att duschas. Besvärligt för matte bara att ha en katt på ryggen när det ska tvålas in. ”Fniss” alla har dom sina små egenheter.
Gläds du med dina katter och tänk vad bra när du verkligen behöver bada dom pga. något annat. Då har dom ju redan lärt sig och är inte rädda. Kul att höra din berättelse.

Mvh
Annalena Nyström
Djurterapeut/djurhomeopati för ökad förståelse ägare – djur