‹ Tappar päls

Vår katt fäller enorma mängder hår!

Jag har en helt vanlig huskatt, vit med röda och svarta fläckar. hon är tre år nu i vår. Vi har ett stort problem med henne då hon fäller så mycket. Det är inga måttliga mängder. Sitter hon hos oss i bara ett par minuter är våra kläder fullständigt nerhårade, tar man en liten tuss på hennes rygg, lossnar den helt utan att man överhuvudtaget tar i. Kan tillägga att hon är innekatt tillsammans med våra två andra katter, som inte fäller hälften så mycket som hon.
Hon är liten och smal för sin ålder, fast hon äter normalt. Jag ger dom Bilanx torrfoder som huvudfoder sen händer det att dom får lite Whiskas ibland. Fast Bilanx har jag ganska nyligen börjat ge dom. Tidigare var deras huvudfoder Whiskas och varierande torrfoder.
Finns det ngn medicin mot denna hårfällning? Eller något tillskott som man ska ge henne?
Hoppas ni kan hjälpa oss, då detta är ett stort problem.

Anne-Li Sjöstedt

Hej!

Angående din katt som verka fälla väldigt mycket, först ska du veta att katter med mycket vitt i har en ”lösare” pälskvalité´. Vita katter är känsligare i sin hud och verkar ha en pågående fällning alltid.
Det jag skulle rekommendera dig är att prova att ge dina katter en kattmat som heter Royal Canin Hair & Skin 33.
Royal Canin Hair & Skin 33 är en kattmat som innehåller det unika ”Dermsystem” som är ett hudprogram för känslig hud och päls. Denna mat innehåller även Boragoolja som ger pälsen en styrka så att katten fäller mindre. Denna mat kan du ge till alla dina katter, vill du veta mer så maila till mig så ska jag skicka dig en broschyr.

Mvh
Susanne Hellman