‹ Torrfoder

Vad för foder ska jag ge min dräktiga hona?

Hej!

Jag har en katthona som är tre år och som nu väntar sin andra kull med kattungar. Förra kullen för hon för ca. ett år sedan. Jag undrar vad jag ska ge henne att äta då hon är väldigt kräsen. Har försökt ge henne torrfoder, typ Royal Canin och liknande, men hon äter bara i nödfall. Kan man ge någon form av kött eller vad ska jag hitta på att ge henne.
Hon är alltid väldigt svår med maten men tycker att hon bör äta extra nu när hon är dräktig. Ska jag ge henne vitaminer, mineraler eller annat tillskott? Förra kullen gick bra då hon fick fem bebisar som vägde mellan 63-85 gr. vid födelsen, alla klarade sig och har växt och blivit fina kissar.

Mvh
Mia

Hej!

Oftast brukar det vända när den kräsna honan blir dräktig. Kött (rumstempererat men allra helst 37 grader) är en mycket bra föda men inte bara kanske. Har du provat att ge din hona burkmat. Kanske har hon ont i munnen och tycker att torrfodret gör ont att tugga på? Du kan även värma torrfodret 10 – 15 sekunder i mikron så fälls smakämnena ut och maten blir mer aptitlig. Är din hona mager? Om inte så tycker jag inte att du ska behöva oroa dig då djur är fantastiska på att veta om de behöver något extra, bara de har tillgång till det. En vitamintablett sitter väl aldrig fel heller. Skäm bort din hona och ge henne rent kött och fortsätt att ha ett bra torrfoder (t.ex. RC) framme. Det kan vara bra att ha ett torrfoder som innehåller mycket fett och protein när honan är dräktig. Lycka till!

Ellinor