‹ Utställningar

Utställningsfrågor för nybörjare

Hejsan.

Om fyra veckor får jag två kelgrisar vilken den ena har utställnings kvalitéer.
Jag har inte tänkt ”satsa” på utställningar men skulle vilja för skojs skull pröva en gång. Har varit och tittat på en del. Men jag har ännu inte bestämt mig. Bara tre veckor efter att katterna kommer är det en utställning i staden där jag bor.
Men jag tycker det blir för tätt inpå med tanke på att jag måste anmäla mig till en klubb och även till utställningen, och jag har ju ännu inte lärt känna katterna. Uppfödaren menar att man bör vänja katten tidigt vid utställning. Nu till mina frågor:
1. Kan man ställa ut katten första gången vid sex månader eller börjar man börja vid tre månader?
2. Kan man ta med utställlningskattens kompis som sällskap under utställningen även om den inte skall deltaga?

Tackar

Hej Lisen

För katten spelar det ingen roll om du börjar vid tre mån, det är bra att vänja den tidigt. Men troligen hinner du inte anmäla den till den utställning du syftar på, anmälningstiden brukar vara slut mer än en månad före utställningen.
Gå med i en kattklubb och anmäl dig sen till nästa utställning. Jag skulle nog ställa ut den andra katten också för att få den bedömd ett par gånger. Det är så att om du vill ta med den katten som sällskap så måste den också anmälas och det kosta pengar för den skall ju också ha en burplats. Priset för sällskapskatt brukar vara ca 100 -150 kr mindre än för utställd katt.

Lycka till
Inger