‹ Från ute- till innekatt

Utekatter, men i sele på sommaren när vi är i husvagnen. Är det bra?

Vi har skaffat oss två kattungar (1 hona,1 hane). Vi tänkte ha dom som utekatter, men på sommaren när vi är ute med husvagnen tänkte vi att ha dom i koppel. Nu undrar vi om detta är bra för katterna eller skall vi ha dom som innekatter när vi är hemma? Tack på förhand.

Fia och Hampus

Nu är ju frågan lite hur ni bor; bor ni i flerfamiljshus några våningar upp så rekommenderar jag er att ha katterna som innekatter och gå ut med dem i koppel. Bor ni på bottenplan så tycker jag att ni kan ha katterna i lina, för det finns alltid risker med att låta katterna springa fritt, såvida man inte bor på landet förstås. Det finns faktiskt människor som inte tycker om katter och kan vara elaka mot dem, och då menar jag inte hälla vatten på dem och dyl. utan kan ge katterna sparkar och slag. Jag har själv råkat ut för det när jag fick hem en hittekatt som var inbiten ”utedrivare”.
Linan underlättar både för er och katterna när ni ska på semester, då katterna är vana att vara bundna. Börja gärna träningen med selar och lina så fort som möjligt. Glöm inte att kastrera era katter när det är dags för att slippa oönskade ungar. Kattungar kan vara svåra att bli av med till bra hem, även om Fia och Hampus har fått det. Lycka till med era små charmtroll!

Hälsningar Anna