‹ Diverse pälsfrågor

Tycker hennes päls är alldeles för ljus för att vara svart, är den det?

Hej!

Jag har en liten perserhona, Fantassy, på snart fem månader. Nu undrar jag lite över hennes päls. Hon är svartvit i stamtavlan, men jag tycker hon är VÄLDIGT ljus för att vara svart, och jag tycker att hon blir ljusare med tiden. Kommer hon att bli mörkare?
Sedan undrar jag också över ”kragen”. Hon är väldigt ”fettig” där. Jag har hört att katter har en massa körtlar där men hon har ganska mycket sånt. Hur får jag bort det? Hur ofta ska jag bada henne (nu är jag inte alls intresserad av utställningar, så hon är bara till sällskap)? Jag har badat henne två gånger på två och en halv månad och borstar henne varje dag. Vilket schampo är bäst att använda?

Nina

Hej!

Svart/vita kattungar kan bli gråa i färgen innan de byter till sin vuxna päls, står hon som svart/vit så är hon säkert detta att som uppfödare ta se skillnad på blått och svart (blått ligger närmast svart) borde inte vara några problem. Troligtvis kommer hon ”svartna” med åldern.
Angående hennes krage så kan du bada henne i Yes diskmedel och ”gnugga” ordentligt bakom öronen, ev. kan du lägga i lite puder när du kammar henne så kommer det feta att minska, även detta är en sak som kommer att försvinna med åldern.

Mvh
Anki