‹ Avlivning

Tvingades avliva katt, nu ensam katt kvar! Vad göra?

Hej!

Jag har tills nyligen haft två norska skogkatter, men var för ett par dagar sedan tvungen att avliva den ena pga. gulsot. Nu undrar jag hur den andra katten kommer att ta det? De har varit tillsammans hela hans liv (fem år) och han är jätteorolig och går och letar efter henne hela tiden. Kommer han att komma över henne, förstår han rentav vad som hänt, eller vad bör jag göra med honom?

Sarah Geijer

Hej
Oj, oj oj vad det är jobbigt att mista en katt och jag kan försäkra dig att det är lika jobbigt för kattkompisen. Han förstår inte vad som hänt bara att hon är borta och att du är ledsen. Det bästa du kan göra för din katt är att se dig om efter en ny kompis till honom, så han får något annat att intressera sig för. Även om det i börja är lite knorr och gruff :))

Det kan säkert för dig kännas jobbigt med en ny katt, men även för dig kommer det att bli bra med en katt till. Det blir ju på inget sätt en ersättare för den döda katten utan en individ till att lära känna och älska. Lycka till och många *tröstkramar*

Imman