‹ paragrafer och rättigheter

Trafikfråga, påkörd katt

Hej!

Jag har en mycket viktig fråga här som jag har varit med om.
När mamma och jag skulle åka hem från kyrkan på kvällen så såg vi någonting ligga på sidan av vägen. Vi vände och skulle titta vad det var för något, och det var en katt. Någon hade kört på han med bilen, så vi kolla om han hade något halsband på sig men det hade han inte. Vi tog upp han och la han på en filt och gick till närmaste hus och frågade om det var deras katt, men det var det inte.

Vi visste inte vad vi skulle göra för att han var svårt skadad. då såg vi blåsirener vid bilen och då var det polisen och jag sa att det var våran bil och dom frågade om dom hade sett en skadad katt. Det hade vi ju och vi gick till huset, men polisen visste inte heller vad dom skulle göra. Polisen fråga om vi hade någon kartong att lägga han i och det hade vi. Poliserna tog med katten till polisstationen.

Men om inte polisen hade kommit, vad hade vi gjort då? Veterinären var stängt, och sen efter det här så börja jag att gråta för att jag älskar katter och jag kan inte se när någon katt håller på att dö.
Snälla svara på denna fråga. för det är jätte- viktigt för mig att veta. P:S när vi hitta han så var han dyngsur så han hade legat där ett tag och pälsen var väldigt ovårdad vi tror att det var någon skogkatt.

Hejsan!

Svår fråga egentligen, då åsikter går isär här. Hade inte polisen kommit hade ni fått uppsöka polisen eller ringt runt till kattklubbar, de flesta har någon som är ”Hittekattsombud” och som skulle kunna ge råd vad man gör.
Sedan beror det på HUR svårt skadad katten är. Om man tror sig om att kunna ge första hjälp och ta hem katten för vård. Det hade jag gjort, försökt att få katten torr för det första. Nedkylning ihop med skada ger chocktillstånd.
Sedan undersöka HUR svårt skadad katten är. Och uppsöka veterinär dagen efter.

Mvh
M-G Eija-Riitta Eklöf-Berliner-Mauer
S*BerlinerMauer’s Burmeser, Liden