‹ Tovor

Tovor i Perserpäls fråga 1

Jag har en chinchilla som tycker mycket illa om att bli kammad (vi ska inte tala om att bli badad!) Men det måste jag göra ändå, fast det känns inte bra.
Jag kanske använder fel kam? Jag läste på nätet om en suverän borste. Jag blir extremt tacksam för råd.

Sashas matte

Hej!

Har din katt alltid varit likadan? En del långhårskatter tycker extremt illa om att bli kammade / borstade och tyvärr kan det vara väldigt svårt att vänja dem vid det….
Om katten är hemskt besvärlig när den ska badas – ta hjälp av någon som kan hålla i den medan du badar den – men klipp klorna först! Se helst till att katten har så lite (helst inga alls) tovor före en badning för annars blir dom extremt mycket värre!
Har du problem med att borsta den – använd fingrarna till att reda ut pälsen med i första hand, det brukar katter som regel inte ha något emot. När du har rett ut det ”värsta” (ifall den är tovig) kan du sen pröva kamma eller borsta den.
En ganska ”fin” kam är att rekommendera. Det finns också en kam med ”rullande” pinnar som inte heller är dum till långhårskatter. Borsten du menar tror jag är en ”Mason Pearson”, den finns bland annat att beställa hos HÄROMI (http://www.haromi.se) och den ska vara verkligt bra! Jag har faktiskt inte prövat den själv utan använder en oftast kam. Både till ”vardagskamning” och efter bad när jag torkar med hårtork och det fungerar väldigt bra på mina katter. Hoppas att det löser sig med kamningen på din Chinchilla!

/ Mariana