‹ Tappar päls

Tappar päls runt kragen

Jag har en perserhane som är drygt tre och ett halvt år. Förra hösten och även nu i höst har han plötsligt börjat tappa päls runt halsen / kragen. Det blir små kala fläckar utan päls, men det finns inga kvalster eller annat kryp.
Jag tog honom till veterinär förra hösten när det började och de gjorde all världens tester och hudbiopsier, men kunde inte hitta något fel. Kan det vara humörgrej eller ”höst- depression”?
Han verkar inte lida av det och har inte ont eller klagar, mår precis lika bra som vanligt.

Hej!

Vad jag tänker på när jag läser det här, är om din hanne är kastrerad eller inte?
Hormoner kan ”spöka” ganska bra annars på speciellt okasterade hannar! T.ex. om man ger P-piller åt en hane för att dämpa honom lite grann – slippa markeringskiss eller om han kanske äter dåligt och går ner sig – kan det hända att katten tappar päls och speciellt då runt kragen. (att ge p-piller åt en hanne är inget ovanligt utan något som många har prövat under korta perioder)
En hankatt har som regel större krage än honor (jämför med lejonen!) och av någon anledning är det den som brukar släppa när man ger hormoner! Såvida han, som du säger inte mår dåligt av det utan är precis som vanligt, så tror jag inte att du behöver vara orolig.
Vad du kan göra är att fråga din veterinär ifall att det kan vara pga. hormonerna!

Många Hälsningar
Mariana