‹ Påhälsande katter

Ta hand om vildkatten?

Vi har en hankatt som har fattat tycke för en vildkatt (hona) som har fått ungar, hon brukar äta inne hos oss, men man kan inte ta i henne och om man rör på sig för mycket i rummet springer hon ut.
Vår katt ska vi kastrera nu, men vad gör vi med honan? Om vi fångar in henne, så kan man ju kastrera henne också, eller ge henne en spruta så hon somnar, Men det är helt omöjligt att få tag i henne. Vad gör man?


Hej!
Vildkatthonan har redan ungar? Hur gamla är de? Jag skulle försöka att vinna vildkatthonans förtroende och låta kastrera henne.
Att vinna hennes förtroende kommer att ta tid, men ni har ju börjat denna procedur genom att hon kommer in och äter hos er. Att fånga henne skulle skrämma henne, och detta kommer att ta tid.
Mitt råd är att kastrera eran hankatt som ni planerat och försök få förtroende för vildkatt- honan. När ni väl fått det så hon låter er ta i henne, klappa henne etc… låt henne vänja sig vid er. När hon gjort det – då kan ni kastrera henne. Ni kanske får en till katt, men det kan det vara värt…. Lycka till!

Mvh
M-G Eija-Riitta Eklöf-Berliner-Mauer
S*BerlinerMauer’s Burmeser, Liden