‹ Diverse

Stannat i växt, DAMP, gillar vatten?

Hej!

Skulle bli glad om Ni kan hjälpa mig med några frågor.
Kan en katt vara dvärg. Alltså inte en katt som till exempel dvärgpudel utan sjukdomen som förekommer hos människor. Känner en katt som är sju månader och den har stannat i växten helt. Den ser ut att vara tre till fyra månader bara?
Varför tål inte katten beröring. Katten är väldigt social, vill gärna vara med vad man än gör, spinner, kelar med ben osv. Men klappar man den eller lyfter upp den märker man att den inte vill vara med. Kan katter ha DAMP. DAMP-barn vill ju inte beröras gärna. Katten älskar vatten och vill gärna sitta i tvättstället och plaska med framtassarna, är det normalt eller? Tacksam för svar så snart det går.

Hej!

Jag har inte hittat något om att katter kan vara dvärgar i min kattlitteratur, men som allt levande så bör ju även katter kunna drabbas av såna här fel, men det är väl knappast något som är vanligt.
Att katter inte tycker om att man lyfter upp dem är inte så ”ovanligt”. Du skrev att du känner en katt som är så här, hur är katten mot sin ägare då? Att katten inte tycker om att någon annan än ägaren pysslar med den tycker jag inte heller är så ovanligt.

DAMP är jag inte alls bekant med vad det ens är för något. Barn och barnsjukdomar känner jag tyvärr inte alls till, då jag inte har någon som helst kontakt med barn eller barnföräldrar.
Att katten tycker om att plaska i vatten låter i mina öron något besynnerligt, vad är det för ras? Det finns en ras som tycker om vatten, Turisk Vankatt. Å andra sidan, alla katter är ju individer och kan vara olika, även om en del har förkärlek för sånt som man knappast förknippar med katter – som vatten.

Mvh
M-G Eija-Riitta Eklöf-Berliner-Mauer
S*BerlinerMauer’s Burmeser, Liden