‹ Utställningar

Ställa ut huskatt?

Hej!

Jag är en 16 årig tjej som heter Lina Björklund. Jag skulle vilja ställa ut min katt Hilda. Jag har absolut ingen aning om hur/när eller var?
Jag bor fem mil norr om Uppsala och jag ska gå med i Uppsala kattklubb… men sen då?
Får jag vara med på alla utställningar och ställa ut henne fast hon inte är någon särskild ras? Och kommer det att vara någon utställning runt Uppsala snart?
Jag vet att dom hade en här i september. Jag skulle bli väldigt glad om ni kunde svara på mina frågor!

MVH
En undrande Lina

Hej Lina

Visst kan du ställa ut din katt. Du ställer ut henne i huskattsklassen. Katten måste vara minst sex mån och hon måste vara vaccinerad. När hon är tio mån så måste hon vara kastrerad det skall du ha ett intyg från veterinären på. Det finns en uppställning över alla utställningar som finns dels på Svenska katters sida och dels på Sveraks sida, det är bara att välja vilken utställning man vill delta i.
Det finns ofta anmälningsblanketter med också annars så beställer du en sån från din klubb. Anmälan skall sedan skickas till utställnings- sekreteraren i din egen klubb och hon/han skickar den sedan efter godkännande (att du är medlem i klubben) till den klubb som arrangerar utställningen.
Utställningsavgiften skickar du direkt till utställande klubb. I den inbjudan till att deltaga i utställningen som finns, står vilka regler som gäller för just den utställningen, när anmälan skall vara inskickad osv.
Du får gärna skriva igen om det är något du undrar över. Lycka till med din katt

Kattkramar
Inger