‹ Omplacering

Sommarkatt

Hej!

Mitt namn är Anna Ekberg och jag är sedan 7 år ägare till en honkatt vid namn Masja. Då jag fick henne bodde jag i Frankrike och när jag sedan flyttade hem följde hon med mig och har sedan dess följt mig överallt.
Jag har nu fått reda på att jag blivit allergisk mot just katter, dessutom reser jag mycket och har svårt att hitta någon som kan ta hand om henne på ett bra sätt när jag är borta.
Mitt stora problem är emellertid att jag kommer att vistas utomlands en månad i sommar och
inte kan ta henne med mig. Hon har varit ett stort stöd för mig genom åren och jag har mycket svårt för tanken att lämna bort henne (dessutom är hon inte direkt sällskaplig mot andra än mig…) eller att rent av tvingas avliva henne.
Därför skulle jag vilja be er om råd och tips om vad göra. Kanske ni känner till något pensionat
eller någon som skulle kunna ta hand om henne mot en inte alltför dyr summa i sommar? Tacksam för svar!

Mvh
Anna Ekberg

Hej

Ja det var ett knepigt problem du har. Jag tror inte att din katt som inte varken är van vid andra katter eller andra människor skulle trivas så värst bra på ett pensionat.
På dom pensionat som jag kommit i kontakt med så försöker man ha dom inackorderade katterna tillsammans i så stor utsträckning som möjligt och för en katt som inte är van vid andra katter tar det så där 2 veckor till en månad att vänja sig. Om man inte har katterna tillsammans så får dom sitta i burar.

Jag tror mer på att du försöker få någon god vän att ta hand om katten, även om du säger att katten inte är så sällskaplig med andra så kan det nog lösa sig ändå.
I dom flesta fall så gör besökaren ett fel när han/hon tar kontakt med katten, dom tittar katten i ögonen och det uppfattar katten som ett stort hot, man skall i stället slå ner blicken och vänta på att katten själv tar den första kontakten då brukar det gå bra.
Om du hittar någon som är villig att hjälpa dig med katten så bed den personen komma hem till dig lite ofta så att dom lär känna varandra.

Lycka till nu
Kattkramar
Inger