‹ Diverse pälsfrågor

Slickar/biter bort tussar av päls?

Min katt är 14 år och halvsiames. I flera år har han slickat/bitit bort tussar från pälsen. Jag är ganska övertygad om att det beror på stress, men jag vet inte vad jag ska göra åt det.
Jag är själv hemma mycket med honom och dessutom har jag en katt till som nu är elva år. Visserligen bor vi lite trångt, men lägenheten är anpassad med klätterträd och andra mys- ställen. Jag skulle gärna vilja ha ett tips om vad jag kan prova.

Hej Misa

Ja det är ju alltid lite svårt när man bor lite trångt men samtidigt är du hemma som du säger mycket och försöker ägna tid åt dina två katter.
Klätterträd är ju bra men också att du verkligen försöker att leka själv med dina katter. Fjädrar som du kan hitta ute och göra rent innan du låter katterna leka med dom brukar dom flesta katter tycka är jättekul.

Min egen lilla kattjej är en stor beundrare av när min mamma gör fjäderörhängen och hjälper till så gott det går med att flytta runt fjädrarna runt hela huset och fullkomligt älskar att fånga dom i luften och leka byte med dom.
Att även prata mycket med sina katter är också en viktig del i livet. När det gäller din katt som biter av sig päls skulle jag vilja ge dig rådet att ge henne extra tillskott av B-vitaminer som brukar kunna hjälpa jättebra för det mesta. Köp då B-vitaminer på apoteket. B kombin som man själv tar tre om dagen det finns en starkare sort man tar en om dagen men den ska du inte välja. Dela den lilla tabletten i typ fyra smådelar och blanda i maten. Vill hon inte äta då så lägg in det i något hon tycker jättemycket om.
Kanske en räka eller i lite grädde det vet du själv bäst. Försök få i henne en tablett morgon och kväll i sju dagar och uppehåll sedan och se om det kan hjälpa. Det kanske inte märks på en gång men ta dig lite tid med detta. Uppehåll i tio dagar och sedan kan du försöka ge henne en tablett tre ggr i veckan om det går bra under en tid, kanske en månad eller så.

Skriv igen om du undrar något mer utöver detta. B-vitaminerna hjälper till för päls och även ligament för äldre katter + att det är bra för nerver mm. Jag har sett jättebra resultat vid just denna typ av problem. Har du sedan tillgång till någon homeopat inriktad på djur så tycker jag du kan ta till detta också om nu inte B-vitaminerna hjälper. Men köp inte speciella Catman vitaminer utan det är just dessa lite starkare vitaminerna du ska använda. Mår hon bra av fodret hon får i övrigt för annars kan det ju också ligga något problem med det. Lycka till och som sagt skriv igen.

Mvh
Annalena Nyström
Djurkommunikatör för ökad förståelse ägare – djur