‹ Korgar

Skaffa vanlig korg eller en med tak?

Hej!

Jag hade tänk köpa en kattkorg med tak till min huskatt. Ska jag göra det eller bara köpa en vanlig korg? Kanske även ska tillägga att katten inte är skygg.

Britt-Marie

Hej!

Katter tycker alltid om att krypa in i någonting som skyddar som t.ex. en låda, ett skåp, transportburen eller en täckt korg. Det finns många olika korgar med tak att välja på. Jag har själv två täckta korgar, den ena är av iglootyp som inte alls är populär medan den andra har varit mycket populär av alla tre katterna. Den är ganska stor med en stor öppning så katten kan ligga både skyddat och samtidigt ha en fin utsikt.

Jag tror att det är viktigt att katten kan ha koll på vad som händer runtomkring och känna sig trygg och att sovplatsen är ombonad. Jag köpte en igloo av tyg som inte alls blev accepterad så det är olika vad dom gillar och vad som ratas. Det är bara du som kan välja! Men om du skulle välja den öppna korgen kan du som alternativ göra en mysig sovplats till din katt av en lagom stor ren papplåda. Du skär ett hål till ingång på ena kortsidan och så syr du en skön bädd av något mjukt tyg. Det brukar bli uppskattat och kan bli favoritsovplatsen. Lycka till!

Vänligen Liza