‹ En eller två katter

Ska jag skaffa sällskap till min katt?

Jag undrar om min innekatt, som är en kastrerad hane på ca ett år, mår bra eller dåligt av en kattkompis. Jag vill gärna ha en katt till, men min sambo tror inte att det är bra för honom. Vad tycker ni att vi ska göra?

Hej Jenny

Jag tycker absolut att du skall skaffa en kattkompis till din katt. Dels för att din katt kommer att få en jämbördig att leka och ”prata” med och dels också för att du och din sambo kommer att lära er en hel del om katters beteenden genom att titta på hur katterna uppför sig mot varandra, hur dom använder sitt kroppsspråk osv.

Det brukar ta allt i från två veckor till en månad innan din katt riktigt accepterar den nya katten. Det beror på att den nya katten dels luktar annorlunda och att den kommer och tar plats i din katts revir lite svartsjuka får man också räkna med. Men jag kan försäkra dig att det är värt det besvär som det innebär. Om det är så att ni är borta större delen av dagen så kommer din katt också att ha sällskap. Jag önskar dig all lycka med din nya katt och om du får problem eller har frågor så kan du skriva hit eller till forum så får du all hjälp du kan behöva.

Kattkramar
Inger