‹ Kräkningar

Ser inga symptom, varför kräks Sigismund?

Min hankatt Sigismund har under de senaste veckorna från och till börjat kräka (det är inte hårbollar). Kräkningarna sker oftast direkt i samband med mat (får blandad kost både torrfoder och mjukmat). Hans illamående kommer fort och det syns att han inte ens hunnit börja smälta maten. Detta pågår två-tre dagar. Under tiden dricker han som vanligt, går på lådan (han är innekatt), busar och är pigg och glad för övrigt. Klämmer man på magen har han inte ont, han har inte heller feber eller ont i tänderna och inget sitter fast i munnen. Vad kan detta vara?
Min 12-åriga honkatt Julina har inga som helst problem, och de får samma mat och i övrigt samma behandling i form av pälsvård och annat.

Mona

Hej

Det är svårt att veta vad det kan vara, har du avmaskat katten? Det kan vara mask, eller har du lagt märke till att han käks när han får viss mat, det kan ju vara någon typ av foderallergi det är inte helt ovanligt heller. Det kan vara någon infektion också, så att han behöver antibiotika. Så beställ tid hos veterinären det är nog bäst.

Inger