‹ Försvunna katter

Sara försvunnit! Ska jag fortsätta att leta?

Hejsan!
Jag är idag förtvivlad, min innekatt Sara (kastrerad honkatt) som jag brukar släppa vid mina föräldrars hus på landet har inte kommit tillbaka och varit borta två dygn. Sara är fem år och brukar alltid komma tillbaka när vi släpper henne. Dock har det hänt att vi de senaste gångerna har fått leta lite efter henne när vi skall åka hem. Men hon har alltid varit under någon av de närmsta husen och vi har kunnat locka fram henne. Det finns inte något förråd som hon har kunnat gå in i då mina föräldrar bor i ett sommarstugeområde och inga sommargäster varit där under helgen. Jag har också delat ut lappar till alla tänkbara vinter grannar.
Mina frågor är jag har givetvis letat i timmar. Är det någon idé att fortsätta leta? Kan det vara så att hon är så rädd för något att hon inte vågar komma fram när vi ropar, vilket jag tycker hon borde göra eftersom jag står henne så nära och vi kommunicerar ganska bra? Hur stor radie kan vara tänkbart att hon kan befinna sig i? Om ingen annan ger henne mat finns det möjlighet att hon kommer fram om hon blir jättesugen på mat? Kan en katt ligga gömd tills den i princip dör bara för att den är så rädd? Finns det andra faror t.ex. andra djur som kan ha fångat henne?

Vänligen
Carina


Hej Carina!
Ja det var verkligen tråkigt! Jag hoppas att du hittat henne igen! Det är inte lätt att veta vad som kan ha hänt henne. Katter som blir skrämda brukar klättra upp i träd. Min första tanke var när jag läste ditt brev att hon nog sitter uppe i ett träd någonstans. En katt har svårt för att klättra ner och klättrar ofta högre och högre upp. Jag tycker att du skall ta med några vänner och gå ut i omgivningen och titta i trädtopparna. Det kan också vara så att någon som inte känner till att det är din katt har släppt in henne och trott att hon varit övergiven. Om ni har någon lokalradio eller närradio så be dem efterlysa henne. Sätt upp lappar överallt och även ute på träd och telefonstolpar. Knacka dörr.
En katt som inte är van vid att fånga sin mat själv kan få det svårt att överleva ute i naturen. De brukar klara sig ett tag. Vatten kan de oftast hitta att dricka och det är det viktigaste. Men jag tror att din Sara söker sig till andra människor för att tigga mat. En katt ligger oftast inte gömd tills den dör. Hungern driver fram den så småningom. Du undrar om det är lönt att fortsätta leta. Javisst är det det. Självklart Ge inte upp!! Visst kan något annat djur ha fångat henne om det finns varg eller björn i närheten. Jag tror inte att din Sara har gått så långt hemifrån utan finns i den omgivning som hon är van vid. Men hon kan ha gått till någon eller klättrat upp i ett träd. Du får fortsätta leta! Lycka till!

Vänligen Liza