‹ Allergi

Sångpedagog och allergisk, vad göra?

Hej!

Jag heter Linn och skriver angående ett svar jag läste på fråga / svarsidan om allergi. Rubriken var i stil med ”min dotter har blivit allergisk osv.”. Där svarade ni (Eija-Riitta) att det fanns ett vaccin mot kattallergin, och när jag läste det blev jag mycket nyfiken.

Jag har två underbara huskatter (1 och 1/2 år gamla) som jag verkligen håller av, men så efter en period av långdragen lunginflammation fick jag veta att anledningen till att jag aldrig riktigt frisk var för att jag var kattallergisk. Min läkare gav mig inget annat råd än att göra mig av med dem.
Det är viktigt för mig att mina luftrör och röst fungerar som de ska eftersom jag läser till sångpedagog. Samtidigt är katterna viktiga också. Vad ska jag göra?

Tack på förhand
Linn Hentschel

Hej!

Vad tråkigt att du har blivit allergisk mot dina katter! Det vaccin som finns är att man i ett års tid får små doser av katt i spruta, de höjer dosen vart eftersom. Sedan är det ett år med sprutor varannan vecka och sista året var sjätte vecka. Där höjer de dosen eftersom med kattallergin. Detta för att kroppen ska kunna bygga upp ett immunförsvar själv.
Läkare kan vara ovillig att låta en få gå igenom denna behandling. Dels kostar det mycket pengar, sedan är det inte alla som blir av med allergin. Men stå på dig om du är villig att genomgå behandlingen. Hoppas att det ordnar sig för dig och att du slipper allergin.

Kram
Maria