‹ Ocicat

Russian Blue eller Ocicat?

Hej!
Jag har två små frågor som jag hoppas du har tid att svara på.
Jag funderar på att skaffa katt men är osäker på vilken ras som lämpar sig som inomhuskatt. (Jag är intresserad av Russian Blue och Ocicat). Undrar också om det finns någon ras som lämpar sig för allergiker? Om du inte har möjlighet att svara på mina frågor kanske du kan tipsa mig om vart jag ska vända mig.

Tack på förhand!

Hejsan!
Både Russian Blue och Ocicat är förhållandevis livliga raser och de lämpar sig nog lika bra till att ha som innekatt. För att katten ska få ut sitt behov att röra på sig bör katten ha en klätterställning. Detta gäller alla katter oavsett ras tycker jag. Jag rekommenderar för Din del besök direkt hos uppfödaren för att se vilken ras som passar Dig bäst.
Gå gärna in på denna sida och följ länkar till olika rasers rasringar för att veta mer om raserna. Angående raser som lämpar sig för allergiker finns det alltså ingen ras som alla allergiker tål. Däremot finns det några raser som en del allergiker tål. De raser som finns i Sverige är Cornish Rex, Devon Rex och Spinx. Rex-raserna har alltså kort lockig päls. Spinx har väldigt sparsamt med hår på kroppen, näst intill inget alls. Se mer information om raserna på ras- presentationerna och på medlemmars hemsidor under respektive ras.
Jag hoppas att det var ett tillfredställande svar! Annars är Du varmt välkommen att maila mig igen så ska jag göra mitt bästa för att svara !

Lena Lindström