‹ Diverse rasfrågor

Raskatt eller huskatt?

Hej!
Jag funderar på att skaffa en katt, men jag undrar hur mycket en katt kostar. Efter många om och men så tror jag att jag har bestämt mig för en Ragdoll då jag vill ha en lugn och kelig katt. Men valet är inte klart än. :-)
Dessutom undrar jag om det är bättre att köpa en raskatt än en huskatt? Jag tänker då på det avseendet att en raskatt kanske inte har lika stort behov att jaga och är lugnare?

Hej!
En raskatt kostar 3500:- Kronor och uppåt, beroende på vilken ras du vill ha. Långshårskatter är i allmänhet mera lugna än korthåren. Burma och Siames kräver ganska mycket uppmärksamhet och kan vara ganska vilda. Men de är keliga.
Raskatten har ju också instinkten att jaga. Jag känner till (via Mek) en familj som har Perser, som inte förstår sig på jakt. Hur vanligt detta är kan jag tyvärr inte svara på. Mina Burma- katter jagar möss för fullt om mössen kommer in i huset.
En raskatt så vet du ungefär VAD du får. En huskatt kan vara allt från mycket lugn och fin till väldigt aktiv. Vill du ha en kelig katt, är det viktigt att veta att uppfödaren har pysslat med kattungarna redan som mycket små, så de vant sig vid den mänskliga kontakten, att man tar i dem, tar upp dem, kelar med dem etc…
Lycka till med kattköpet 😉

Mvh
M-G Eija-Riitta Eklöf-Berliner-Mauer
S*BerlinerMauer’s Burmeser, Liden