‹ Innekatt

Ras eller huskatt som innekatt?

Hej!
Jag undrar vilket ni rekommenderar: raskatt eller huskatt om man ska ha katten som innekatt?
Jag undrar också hur enkelt det är att lära en katt att gå i koppel? Har ni någon bra adress där man kan hitta huskattungar till salu? Gärna i Blekinge.

Tack på förhand

Hej
Vilken katt som helst passar som innekatt, om du köper en kattunge (den bör vara minst tio veckor ) så är det inga problem.
Se bara till att du har leksaker och gärna ett klätterträd åt katten. Klätterträd finns att köpa men man kan också tillverka ett själv. På Svenska katters sida finns det länkar till sidor med beskrivning hur man gör lite olika träd eller hyllor som katter tycker om att klänga på, man spara möblerna också.
Att lära en katt gå i koppel är inte heller det svårt. Börja med att sätta på katten selen en liten liten stund varje dag, man ökar på stunden efterhand. Sen när katten inte reagerar för selen så sätter man på kopplet och går omkring inomhus. Kom bara ihåg att följa med katten dit den går, det går inte att få en katt att göra som hundar, följa med matte. Så om man vill att katten skall gå åt ett annat håll så får man lyfta upp den, aldrig dra och streta i kopplet. När du sedan börjar gå ut med katten skall du bara ta små korta pass till att börja med, katten kan bli rädd och tveksam, ta upp den på armen då och gå omkring med den så att den kan få se på omgivningen från din trygga famn.

Lycka till
Inger