‹ Parning

Para inte er katt, ta hand om en hemlös istället!

Min katthona har precis börjat löpa, dessutom har vi en hanne på gång och undrar nu hur vi bär oss åt. Båda katterna är utekatter men bor inte precis grannar.
Kan vi ta hit hannen till oss för att låta dem få till det inomhus (kan det påverka om hannens husse är här under tiden) Eller måste vi flytta på vår hona? Vi vill inte bara släppa ut henne för vi vill ha rätt kattpappa till ungarna. Vår ISA har ätit p-piller förut som vi slutade med i februari. Så det är först nu hon gått i löp (hon löpte förra sommaren, var ute men träffade aldrig den rätta, så vi började med pillren igen).
Har läst nånstans att man ska vänta ett löp om hon ätit p-piller innan. Är det så? Tacksam för ett mycket snabbt svar då hon verkar ha det lite jobbigt just nu.

Tack
Pia Ståhl

Hej, Pia!

En sak man ska tänka på om man bestämt sig för att para sin hona, finns det köpare till alla ungarna? det kan bli många.
Det finns så många hemlösa katter i Sverige, så jag tycker inte att man behöver para sin hona, varför inte ta en av alla de kattungar som behöver ett hem och låta kastrera sina katter så fort de blir könsmogna. Då skulle nog katterna få en högre status och verkligen bli eftertraktade, det är alldeles för lätt idag att på ren impuls bara åka och hämta en katt, något en del ångrar efter en tid och bara slänger ut katten. Jag vet för jag har tagit hand om och omplacerat flera katter under året.

SKÄNK INTE BORT ERA KATTUNGAR, OCH TA REDA PÅ VART DE HAMNAR: ÅK OCH BESÖK DET NYA HEMMET EFTER EN TID OCH SE HUR KATTUNGEN HAR DET!

Med katter spelar det ingen större roll om husse eller matte är med vid parningen, däremot kan katterna gå undan lite. Det viktigaste är att du inte släpper ut din hona nu när hon löper. Det bästa är om du väntar ett löp efter avslutande p-piller då hormoner kan vara kvar i kroppen en tid och då påverka ev. foster negativt. Det är nog lugnast för honan om hanen kommer till er.
Honan kommer säkert att ge hanen ganska mycket ”stryk” under parningen, det är inget att oroa sig över så länge det inte går över styr och blir regelrätt slagsmål.

Hälsningar Anna