‹ Ögonproblem

Ögoninfektion, frisk eller fortfarande smittbärare?

Hej!

Jag har en fråga angående min ena katt. Jag har flera katter och har haft en ögoninfektion i gruppen. Vad jag undrar är om den ena som har haft det och är bra nu eller om han fortfarande är smittbärare. Har en till som ännu inte är bra. Tack på förhand

Hälsningar
Katarina

Hej Katarina!

Jag tycker absolut att du ska uppsöka en veterinär och ta odlingsprov på dina katter. Det kan mycket väl vara en smittsam ögoninfektion och det är mycket vanligt att det kommer och går på vissa och att vissa är helt symptomfria. Det kan vara tex. Clamydhia eller en vanlig bakteriell infektion. Är det Clamydhia så måste alla dina katter behandlas oavsett om de verkar friska eller ej och är det bakteriellt räcker det med att behandla de som är sjuka.
Om du ska ta dina katter till utställning är en samvetsfråga. Jag skulle INTE göra det om jag visste att jag hade en infektion hemma. Dels kan dina katter ev. smitta andra katter och dels, OM du har en infektion hemma, kan immunförsvaret vara nedsatt på dina katter och de är då mer mottagliga för andra infektioner. Så, kontakta en veterinär. Veterinären kan skriva ett intyg att du har infektion i katteriet som du skickar till utställningsarrangören och då får du pengarna tillbaka. Det är inget att skämmas över om man får sjuka katter. Det händer alla som har flera katter. Så….iväg till veterinären nu och lycka till!

Hälsningar
Ellinor