‹ Utekatt

Ni bör nog överväga om ni bör skaffa katt

Hej
Jag har två underliga frågor.
1. Vi skall köpa en katt men den kan inte sova inomhus och den kommer att få vara utomhus då vi är på arbete, resterande tid kommer den att få vara inne när den vill. Jag tänkte bygga en kattkoja typ en ”hundkoja” med möjligheter för katten att gå in via en kattlucka till garaget, inne i garaget finns då tillgång till vatten och mat och utkiksmöjligheter via ett fönster, är det bättre att ställa den på altanen eller kan man ha den i garaget. Garaget är ju betydligt svalare på sommaren (naturligtvis varmare på vintern) än ute. Vad jag förstår gillar katter värme, är det bra att bygga den i garaget som är så svalt hela året.
2. Är det bättre att ha två katter som sällskap till varandra när de kan gå ute om de vill eller är katter ensamdjur? skall man ha två honkatter eller en av varje?

Hälsningar
Gunilla Karlsson

Hej
Underliga frågor vet jag väl inte, men det jag undrar över är då: Varför ska du köpa katt om den inte får sova inomhus med er eller när ni jobbar? Det verkar vara besvärligt att skaffa katt så det är därför jag frågar.
2. Katterna kan ha roligt med varandra, jag tror inte det spelar någon roll vilket kön, men ska man inte avla på katter så håller jag för att de ska kastreras.
Men jag tycker att ni ska fundera en gång till om ni verkligen vill ha katt och veta att det kostar pengar med veterinärvård mat, etc.

Hälsar
Eddie’s matte