‹ Katter & vatten

Min katt ”känner” på vattnet!

Hej!
Vi har två huskatter, en kastrerad hona och hane (syskon) som är fem år. De är världens underbaraste och snällaste katter.
Det är bara en sak vi funderar över, och det är att hankatten har börjat med ett nytt och ganska lustigt beteende den senaste månaden. Han ”känner” på vattnet i skålen med tassen, och flyttar omkring skålen, ibland en hel meter, så att vattnet skvätter utanför. (Jag kanske ska nämna att vi inte har vattenskålen bredvid matskålarna, och att jag har prövat att byta ut vattnet mot nytt fräscht varje gång han gör så här, men det tycks inte spela någon roll). Har du någon aning om varför han, helt plötsligt, har börjat att göra såhär??

Hej Helena
Jag hade gärna velat ha namnet på katterna men gör ett försök ändå. Precis det här inträffade med min gamla hankatt när han var ungefär i samma ålder. Han gjorde vågor i vattnet och det blev större och större vågor som snarare mer blev till ett rytande hav i vattenskålen. ”Fniss” till följd att det blev översvämning utanför skålen i stället.
Du har nämnt lite för lite hur han är i övrigt, men det känns som om han är lite under- stimulerad och vill ha något att göra och har hittat något nytt att leka med. Så var fallet med min egen katt.
Har ni varit borta extra och kanske inte tagit er tid med att leka med killen, kanske hans syster varit lite låg och han inte har fått utlopp för sin energi och tar till andra medel. Bryt cirkeln genom att leka lite extra med honom och kanske försöka att dra in systern i leken. Prata med honom och förklara att det här är inte så bra att han plaskar ut vattnet på golvet men att ni lovar att ta er lite extra tid med honom om han slutar med detta.
Skriv annars lite mer om din hankatt för det känns lite ofullständigt att svara på denna fråga när jag vet så lite om hur han är i övrigt. Ha det bra och hoppas plaskandet löser sig med lite extra sysselsättning.

Med vänlig hälsning
Annalena Nyström
Djurkommunikatör för ökad förståelse ägare – djur