‹ Avföringsrelaterade problem

Min katt har diarré

Hejsan!
Min Musse är en hane på fem månader. Han verkar ha överskottsenergi. Leker nästan jämnt. Äter som en häst och skriker på mat mitt i nätterna när matte går på toa. Han är en underbar liten filur. Nu är det så att han har fått diarré. Han har alltid varit lite lös i magen men fortfarande bajsat korvar.
Nu är han riktigt lös och det har han varit i ca. två dagar. Jag måste också tala om att jag har gett honom och Spookie, min andra hane på åtta månader, burkmat två gånger om dagen men har nu gjort ett uppehåll i två dagar och satsat på enbart torrfoder.
I början köpte jag Rc (Royal Canin) kittens men var tvungen att sluta på grund av min dåliga ekonomi så jag provade Friskies. De älskar det och verkar må bra av det utom nu. Jag gav också båda Euroshoppers folieburk lax och gav de varsin delat på två gånger i helgen. Spookie var också lite lös igår men är bättre nu. Idag köpte jag Bilanx för att prova om det kan vara bättre.
Snälla vad ska jag göra. Kommer Musse att bli bra i magen igen. Jag provade att avmaska honom igen förra veckan med Axilur (tor-lör). Inte kan det väl bero på tabletten. Ska jag köpa banminth eller vad den heter och prova igen. Oj detta var mycket.
En orolig matte….

Hej, Lotta!
Det kan tänkes, att katterne reagerar på övergången från torrfoder+burkmat till enbart torrfoder, om jag förstår det rätt, att det har varit ett tvärt byte. De flesta katterne reagerar med diarre på plötsligt foderbyte. Jag tror inte, det kan vara mask, med mindre de är utekatter och kan ha ätit möss, i så fall kan de ha fått bandmask, som inte kan tas med vanliga maskmedel utan behöver Droncit.
Du kan försöka ge honom filbunke eller et liknande produkt; om det inte hjälper inom et dygns tid, måste du kontakta veterinären, det kan ju vara, det räcker med en telefonkonsultation. Jag tror inte, det kan vara något allvarligt, sedan han är så frisk och pigg i övrigt.
Skriv igen, om detta inte hjälper.

Hälsningar
Niels Peter