‹ Urinrelaterade problem

Min honkatt kissar på saker när hon löper!

Hej!
Jag har tre katter; Snobben och Ebba, tre år och Agnes två år. De trivs jättebra tillsammans, vad jag kan se. Mitt problem är att Ebba kissar inne! Mest när hon löper. Och hon kissar bara på saker som ligger felplacerade, som en tidning på golvet eller en tröja i sängen. Hon är väldigt kinkig med lådan, den måste vara ren. Men nu gör hon det även om lådan är rengjord. Jag har provat att ge henne p-piller för att se om det hade med hormonförändringar att göra, men det hjälpte inte. Vad ska jag göra?

Hej Linda
Ja katter är ju verkligen renliga individer. Jag antar att du har fler lådor än bara en när du har tre katter. Måste du ha henne okastrerad eller har du henne till avel? P-piller annars under lång tid är ju rent erfarenhetsmässigt inte speciellt bra. Du kan ju pröva med att prata med henne om detta. Har du gjort det?
Förklara för henne att du tycker detta är jättejobbigt och skulle uppskatta om hon slutar med detta. Inte bara en gång utan ofta under några veckor så att hon verkligen förstår att det är allvar. Ge henne massor med beröm när hon går på lådan så hon förstår att hon verkligen är duktig när hon gör det på rätt ställe.
Flera kattkådor och som jag förstår att du redan gör, att göra rent lådan ofta. Kanske pröva med någon ny sand och titta lite på när hon började med detta beteende. Hoppas det ordnar sig

Mvh
Annalena Nyström
Djurkommunikatör för ökad förståelse ägare – djur