‹ Graviditet

Min hona gravid?

Hej!
Min katt Zimba löpte för ett antal veckor sedan Jag tog med henne för att bli parad. Hon var där i en vecka. Vi tog hem henne för att uppfödaren inte hade sett att något hänt.
Hon hade dock sett att de sov tillsammans på morgonen när hon kom in till dem. När vi kom hem sov hon i flera dagar, efter två veckor ca svullnade hennes spenar upp och blev rosa.
Efter två ytterligare veckor började hon att skrika igen, fast ljusare, mest som jamningar. Hon slutade efter några dagar. Hon har växt ca två cm, äter mer och sover mer.
Efter ytterligare två veckor började hon jama igen, ibland lite mörkt men mest förtvivlat jamande. Jag har byggt en låda till henne som hon gärna sover i. Kan hon trots jamandet vara dräktig?


Hej, Anette!
Hon kan mycket väl vara parat, även om uppfödaren inte har observerat något.
Många honor har genom tiden kommit hem med beskeden ”Inget har hänt!” och fött plan- mässigt efter en tid.
Hon kan självklart också vara inbillad dräktig, men om hon har vuxit två cm. kring livet, är jag nästan säker på, att det finns ”starar i holken”. Så mycket växer dom sällsynt under en inbillad dräktighet. Då måste jamandet bero på hormonsvängningar, som är vanliga vid en förstegångsdräktighet. Men om du vill vara helt säker, måste du be veterinären titta på henne. Han/hon kan avgöra det med säkerhet.

Hälsningar och lycka till,
Niels Peter